На Чигиринщині відсвяткували День району

На Чигиринщині відсвяткували День району

В Україні є місця, де кожен куточок дихає історією, де на кожному кроці оживають давні звичаї та традиції. Така і наша Чигиринщина — історичне ядро української нації, центр українського державотворення. Її історія глибока і неосяжна, а сьогодення, зростаюче на цьому міцному корінні, теж багатогранне і неповторне. Про це «Нова Доба» дізналася із Чигиринської районної ради.

Чигиринський район був створений згідно постанови ВУЦВК від 7 березня 1923 року і за новим адміністративно-територіальним поділом України увійшов до Черкаської округи.

На Чигиринщині відсвяткували День району

12 травня 2018 року всі дороги вели в Чигирин. Адже цього дня в парку ім. Тараса Григоровича Шевченка відбулися урочисті заходи присвячені 95 – й річниці Чигиринського району та Дня міста.

У цей святковий день, завдячуючи районній та місцевій владі величезну радість можна було спостерігати на обличчях дітей, адже в цей чудовий день для них відбулося справжнє свято – відкриття дитячого майданчика, який став окрасою в парку ім. Т.Г. Шевченка.

По закінченню урочистого відкриття дитячого майданчика ще довго лунав дитячий сміх, продовжувались ігри та розваги.

І кожному, хто долучився до створення цього неймовірного заходу, було зрозуміло: радість в дитячих очах – це насправді те, заради чого варто жити і працювати.

Опісля господарі кожного населеного пункту району гостинно запрошували всіх учасників урочистостей до своїх «столів достатку».

Кожна громада зустрічала гостей свята вишуканими стравами української кухні: пригощали смачними варениками, пухкими гречаниками, млинцями, смаженими поросятами, домашніми ковбасами та салом з перцем.

Після чого відбулися урочистості та святковий концерт.

Зі щирими словами вітань до жителів Чигиринщини та гостей свята звернулися голова районної державної адміністрації Володимир Клименко, голова районної ради Валентина Алєксєєвець та секретар міської ради Олександр Іванов.

На свято прибули також керівники обласної влади: голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець та заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Овчаренко.

Голова обласної ради Олександр Вельбівець привітав чигиринців зі святом та побажав учасникам урочистого зібрання «міцного здоров’я, добра, щастя та успіхів на нові десятиліття нового поступу Чигиринщини», а також провів нагородження Почесними грамотами Черкаської обласної ради: за активну волонтерську діяльність, безмежну турботу про учасників антитерористичної операції та з нагоди 95-річчя утворення Чигиринського району – Деркача Олександра Леонідовича, приватного підприємця, волонтера; за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, мужність та героїзм, проявлені під час проведення антитерористичної операції та з нагоди 95-річчя утворення Чигиринського району – Павлова Олега Олексійовича, заступника військового комісара – начальника мобілізаційного відділення Чигиринського районного військового комісаріату.

До вітань долучився і заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Овчаренко та вручив Почесні грамоти обласної державної адміністрації: за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію та з нагоди 95-річчя утворення Чигиринського району – Давиденко Світлану Сергіївну, лікаря загальної практики сімейної медицини комунального закладу Чигиринський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» та Тетяну Яківну Пряду, соціального робітника відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чигиринського району.

Після офіційної частини жителям та гостям Чигиринщини веселий настрій подарували місцеві та запрошені колективи і виконавці: Ансамбль народної музики «Росава» та тріо «Аріана»; «Ансамбль української пісні»; аматори району, «Кращий співак» програми «Караоке на майдані» 2013 року, лауреат Міжнародного телевізійного пісенного фестивалю творчої молоді «Доля» Василь Клименко; театр пародій.

На Чигиринщині відсвяткували День району

А також фаєр-шоу, тематичні фотозони, козацька каша, виїзна торгівля, солодка вата та інше.

Чигиринщина – це заповідне місце України, яке, без перебільшення, є на сьогодні символом боротьби за волю, незалежність, демократію. Це – наша слава, наша гордість, наша історія.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x