Як обдурити голод: що робити, якщо хочеться їсти, але не можна

Як обдурити голод: що робити, якщо хочеться їсти, але не можна

Бути струнким і підтягнутим – це не тільки модно, але насамперед корисно для здоров’я. Проте голодування – не найкращий спосіб позбутися зайвих кілограмів. По-перше, організму треба звідкись брати енергію на весь день. По-друге – вітаміни та інші корисні речовини. Зрештою, на голодний шлунок гірше думати і працювати. Ось кілька секретів, як обдурити голод, але не голодувати.

Багаторазове харчування

Відкоригуйте щоденний раціон харчування, він має складатися із маленьких порцій. Краще їсти менше, але часто, наприклад, 5–6 разів із сьомої ранку до шостої години вечора. Маленькі порції втамовують голод і не розтягують при цьому шлунок.
Пийте більше рідини
Випийте склянку простої води, горнятко несолодкого чаю, трав’яний відвар або компот із сухофруктів. Так можна притупити відчуття голоду.
Обман зору
Є нехитрий спосіб обдурити свій організм. Наприклад, їжте із маленьких тарілок, повністю заповнених. Таким чином ви не переїдатимете, проте і не відчуватимете голоду.
Кольорова терапія
Одні із нещодавніх досліджень дієтологів показали, що такі кольори, як помаранчевий, червоний і жовтий здатні підсвідомо «розпалювати» у людини апетит, тому треба намагатися уникати використання цих кольороів на робочому місці або на домашній кухні.
Спеціям – ні
Якщо ви не приберете із раціону гострі соуси і спеції, що сприяють посиленню апетиту (гірчиця, гострий перець, аджика, різні прянощі), боротися із настирливим почуттям голоду буде значно важче.
Вплив запахом
За допомогою деяких ароматів також можна знизити апетит. Наприклад, запах ванілі або кориці перебиває відчуття голоду. Нині продаються ванільні палички – купуйте і нюхайте, як тільки відчуваєте бажання поїсти. Якщо не знайшли палички, купіть спеціальні ароматичні свічки.
Народні засоби
Є доволі багато народних рецептів для того, щоб зменшити відчуття голоду. Наприклад, на склянку теплої кип’яченої води візьміть 1 чайну ложку меду, видавіть половинку лимона, розмішайте і пийте маленькими порціями протягом усього дня. За день, випивши 3–4 склянки такого напою, ви наситите організм потрібними мікроелементами і не будете відчувати голод.

Реклама

5 2 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x