Вагомі причини їсти шоколад

Вагомі причини їсти шоколад

Часто, щоб зберегти свою фігуру та здоров’я, ми відмовляємося від солоного, смаженого, жирного і солодкого. Проте медики вважають, що невеликі пор­ції темного шоколаду лише позитивно впливають на організм. Такий шоколад містить різноманітні елементи, що сприяють зняттю стресу і допомагають психологічно відновитися. Також він стимулює додатковий викид ендорфінів – «гормонів радості», які покращують настрій і тримають у тонусі організм людини. Користь шоколаду для організму людини величезна, особливо якщо він справжній.

Шоколад захищає шкіру від ультрафіолетового випромінювання і сприяє виробленню меланіну. Він робить засмагу більш стійкою та рівномірною, зберігає молодість шкіри.
Шоколад – природний антидепресант, адже він містить теобромін і фенілетіламін. Ці речовини піднімають настрій та позбавляють втоми, а також зміцнюють нервову систему. Деякі медики навіть рекомендують їсти шоколад пацієнтам, які страждають на іпохондричну меланхолію.
Крім того, чорний шоколад слугує додатковими ліками, якими користуються у цілому світі: він пригнічує напади кашлю, попереджає серцево-судинні захворювання, діє як сечогінне. Какао-порошком лікують гіпертонію, діабет, малярію й астму.
Шоколад містить флавоноїди, яких ми усі потребуємо. Це – антиоксиданти на рослинній основі. Вони є у какао. Це одна з головних причин, чому темний шоколад такий корисний. Флавоноїди можуть знизити тиск і рівень холестерину, а також підтримують здоров’я наших кровоносних судин.
Темний шоколад корисний і для нашого серця. Результати не одного дослідження демонструють: вживання шоколаду п’ять або більше разів на тиждень знижує ризик серцево-судинних захворювань на 57 %.

Цей смаколик покращує розумову діяльність. Нещодавно австралійські дослідники в сфері харчування провели дослідження, як шоколад впливає на мозок. В одному з аналізів вони порівняли середні показники різних тестів когнітивних навичок учасників дослідження, які вживали шоколад 1 раз на тиждень, та тих, хто їв шоколад рідше. У результаті вчені помітили зв’язок між частотою споживання шоколаду та розумовою діяльністю (візуально-просторовою та робочою пам’яттю, зоровим скануванням та відслідковуванням, абстрактним мисленням).
Також шоколад підвищує концентрацію уваги і добре живить мозок, що необхідно для працівників розумової праці. Іноді навіть медики просять пацієнтів з’їсти кілька шматочків шоколаду перед операцією або відповідальною процедурою.
Темний шоколад із високим вмістом какао має багато розчинних волокон. Стограмова плитка, у якій – 70–85 % шоколаду, містить 11 грамів волокон. Розчинні волокна допомагають тримати рівень холестерину в організмі у нормі. Завдяки їм ми довше відчуваємо ситість. А також вони корисні для травлення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x