У ЧДТУ відбувся унікальний фестиваль-конкурс

У ЧДТУ відбувся унікальний фестиваль-конкурс

З нагоди Дня Європи в Україні 17 травня 2018 року на базі Черкаського державного технологічного університету відбувся І Обласний Фестиваль-конкурс «Європейський туризм на мапі Черкащини», започаткований кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби ЧДТУ.

– Ми раді вітати учасників І черкаського обласного Фестивалю-конкурсу «Європейський туризм на мапі Черкащини» у Черкаському державному технологічному університеті. Ви маєте великий потенціал для розвитку туризму на Черкащині, впровадження європейських цінностей та заохочення інвесторів на Черкаську землю, – наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

Унікальний Фестиваль-конкурс серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та учнів державних навчальних закладів, євроклубів має на меті: поширення та впровадження європейських цінностей серед учнівської молоді; активізацію творчості юнацької молоді, зміцнення творчих та дружніх зв’язків між вихованцями різних навчальних закладів області; залучення творчої молоді до пошукової, творчої, дослідницької діяльності, присвяченої туристичним об’єктам Черкащини; виявлення та підтримка обдарованої творчої молоді, духовне збагачення особистості.

– Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи факультету харчових технологій та сфери обслуговування завжди була ініціатором різноманітних цікавих фестивалів та конкурсів для міста і області: це і Фестиваль «Полуниця смаку», і Фестивалі Борщу і Куті, Фестиваль Вареника, Паски, Козацького кулішу та потужний фестиваль «Кавафест», – зазначила у вітальному слові декан факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ Лариса Чепурда. – Цього разу ми вирішили організувати свято для молоді, прагнучи долучити молодь до єврокультури та європейських цінностей. Саме тому, ми започаткували цей фестиваль-конкурс, який, я сподіваюся, стане традиційним.

Цьогоріч 23 учасники віком 14-18 років, учні 9-11 класів та учні державних навчальних закладів області, з різних куточків Черкащини, зокрема 15 конкурсантів з обласного центру, взяли участь у конкурсах, представивши свої роботи в одній із трьох номінацій: конкурс відео «Туристичні об’єкти європейського рівня на мапі Черкащини» (Категорії «Професіонал» та «Аматор»);

Конкурс есе «Європейські цінності в моїй школі (або в моєму місті)» та Конкурс кулінарних етюдів «Європейські кулінарні традиції рідного краю».

Варто зазначити, що, згідно з умовами конкурсу, всі твори виконувалися державною мовою, або мовами ЄС (англійською, німецькою, французькою тощо). Конкурсні роботи оцінювало авторитетне журі, до складу якого увійшли Заслужені працівники культури України, Почесні працівники туризму України, фахівці міжнародного туризму (туроператори і турагенти), відомі шеф-кухарі Черкащини, представники засобів масової інформації та молодіжних організацій.

Отже, за результатами І Черкаського фестивалю-конкурсу «Європейський туризм на мапі Черкащини» всіх переможців та учасників конкурсу було нагороджено цінними призами:

– номінація «Відео». Конкурсна програма має назву «Туристичні об’єкти європейського рівня на мапі Черкащини»: І місце – Катерина Кобеляцька (Черкаська медична академія) ІІ місце – Тетяна Милосердова (Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т.Г. Шевченка).

– номінація «ЕСЕ». Конкурсна програма у цій номінації має назву: «Європейські цінності в моїй школі (або в моєму місті)». У конкурсі взяло участь 12 есе, присвячених європейським цінностям в школі або місті, з них: І місце – Лілія Шевченко (Черкаська ЗОШ №3); ІІ місце – Валерія Бровкіна (ДНЗ «Черкаський професійний ліцей»); ІІІ місце – Каріна Пилипенко (ДНЗ «Смілянський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів»).

– номінація «Кулінарний етюд». Назва конкурсної програми у цій номінації: «Європейські кулінарні традиції рідного краю». У ній взяли участь 9 етюдів, оформлених у вигляді рецептів страв з їх фотографіями у виготовленому виді, з них: І місце – Наталія Вовкотруб (Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т.Г. Шевченка); ІІ місце – Валентин Скорик (ДНЗ «Черкаське вище професійне училище»); ІІІ місце – Андрій Могильов (Черкаська ЗОШ №2).

А також були додаткові 2 дипломи переможцям у номінаціях:

– «Найактивніший євроклуб навчального закладу» – Черкаська ЗОШ №2

– «За поширення інформації про європейські цінності в українському суспільстві» – Богдан Древетняк (Шполянська ЗОШ №5);

Організатори вдячні всім освітнім закладам області, які відгукнулися та взяли участь у Фестивалі-конкурсі «Європейський туризм на мапі Черкащини».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x