Дружини юних пожежників демонстрували таланти на всеукраїнському фестивалі (ВІДЕО)

Дружини юних пожежників демонстрували таланти на всеукраїнському фестивалі (ВІДЕО)

17 травня у Черкасах на сцені Черкаського міського Будинку культури імені Івана Кулика відбувся обласний етап Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби УДСНС України в Черкаській області.

Пройшовши непростий відбір шкільних, районних та зональних етапів, право представляти свої школи на обласному фестивалі вибороли 8 команд. Щасливчиками стали команди «Екстрім» із Звенигородки, «Крок вперед» із Мошнівської школи Черкаського району, Канівські «Рятівники» із спеціалізованої школи Канівської міської ради, команда «Торнадо» із Межиріцької школи Канівського району, «Спалах» – Богодухівського навчально-виховного комплексу Чорнобаївського району, Шполянський «Фенікс» та Черкаські «Рубікон» із загальноосвітньої школи №25 і «Планета 26» із №26- загальноосвітньої школи.

Відкриваючи фестиваль Вячеслав Перевізник, – заступник начальника Управління ДСНС, та Валерій Данилевський – начальник управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації, зазначили, що ДЮП – це яскраве свято, участь у якому беруть сотні дітей, покликаний сприяти профорієнтації школярів на користь професії рятувальника, поширенню серед учнівської молоді знань з профілактики пожеж, навчанню основам пожежогасіння, рятування та надання першої медичної допомоги у випадках надзвичайних ситуацій.

У свою чергу начальник управління освіти і науки – Валерій Данилевський підкреслив, що вражений масовою підтримкою цього руху серед багатьох шкіл області. Цьогорічна кількість учасників Фестивалю, стала рекордною, і по кількості шкіл які брали участь, і по кількості учасників руху Дружин юних пожежних, що яскраво свідчить про зацікавленість молоді в таких важливих та серйозних речах, як правила пожежної та техногенної безпеки.

Дружини юних пожежників демонстрували таланти на всеукраїнському фестивалі (ВІДЕО)

Настрій для присутніх запальним патріотичним виступом створив відомий танцювальний колектив «ІРБІС».

Надалі творчу атмосферу у глядацькій залі створювали та «розганяли» вже ДЮПівці.

Щирий вокал, театральні постанови з пожежним колоритом, жарти та запальні хореографічні постановки, які вщент заполонили цього дня Будинок культур ім. Кулика – усе це викликало значний відгук та захоплення серед гостей та глядачів Фестивалю.

Як відмітили представники журі, кожна з команд змогла не лише яскраво представити свою програму у чотирьох конкурсах, а й залишити по собі незабутнє враження.

Як завжди, впевнено виступили фаворити фестивалю, команди «Фенікс» зі Шполи, та «Рубікон» із Черкас.

Ці команди, кожна з яких має власні багаторічні традиції та досвід перемог, як на обласних етапах так і участі на Всеукраїнському Фестивалі ДЮП, попри зміни поколінь довели, що залишаються своєрідними законодавцями мод руху дружин юних пожежних.

Їхні виступи від першої миті появи команд на сцені і до останнього музичного звуку не відпускали увагу глядачів, доводячи, що про серйозні речі пов’язані із правилами пожежної та техногенної безпеки можна розповідати дотепно, яскраво, емоційно, привабливо, творчо і водночас захоплююче та зрозуміло.

Беззаперечним успіхом Фестивалю, на думку журі, стало відкриття багатьох нових цікавих команд, які немов метеори на зоряному небі увірвалися в орбіту Планети ДЮП. Це і Звенигородський «Екстрім» і Богодухівська команда «Спалах», яка представляла Чорнобаївський район, а також неймовірно молода «Планета 26» із Черкаської школи №26.

Приємно, що у кожної команди ДЮП, яка виборола право виступати на сцені обласного Фестивалю були цікаві сценарії, яскраві номери та захоплюючі репризи. На думку журі, усім командам вперше вдалось органічно поєднати вокал, театральну постановку та хореографію. Кожен учасник намагався повністю розкрити свій творчий потенціал, вразити індивідуальністю та акторською харизмою.

Підтримати дітей та подарувати свою творчість присутнім приєднались і кращі учасники самодіяльних художніх колективів підпорядкованих підрозділів Управління та творчі колективи Будинку культури, які на завершення Фестивалю влаштували для учасників та глядачів неймовірний концерт-подарунок.

Свято закінчилось урочистим врученням призів грамот та подяк, яке перетворилося на бурхливе море позитиву та щирих дитячих емоцій та усмішок.

Фестиваль Дружин юних пожежних об’єднав дітей, які розуміють свою відповідальність за майбутнє країни. Їх долі тепер нерозривно пов’язані між собою не лише знаннями правил безпечної поведінки, воно сповнене повагою до тих, хто обрав сенсом свого життя порятунок та захист інших від різноманітних надзвичайних подій. Завдяки таким заходам у їхні долі вплелася надія на кращий новий день, на безпечне майбутнє, на те, що, засвоївши уроки безпеки, ми більше ніколи не будемо байдужими одне до одного. Бо у нашому житті був фестиваль Дружин юних пожежних.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x