Щасливі не страждають від алергії

Щасливі не страждають від алергії

Алергія від грецького слова означає «реакція на чуже» – це прояв роботи імунної системи нашого організму. Ми можемо реагувати з підвищеною чутливістю на будь-що: їжу, рідину, запах, ліки, холод, спеку, цвітіння, інших людей… Все, що нас оточує, може викликати у нас алергічну реакцію. Симптоми алергії знайомі більшості: шкіряний зуд, висипання, шипахи на шкврі, запалення слизової оболонки, печія і т. д.

Ще 2000-х роках спеціалісти-медики говорили, що алергія буде хворобою номер 1 у 21 столітті. Традиційна західна медицина називає кілька причин, які запускають механізм алергії:
– генетика;
– перенесені хвороби;
– професійні ризики.

І якщо людина – алергік, то їй доводиться вести спосіб життя, який продиктований їй алергією. Серед лікувальних методів – підтримуюча терапія, яка просто знімає симптоматику. Але вже кілька років поспіль алергію виліковують, якщо беруть до уваги два напрямки: медичний та психологічний.

Оскільки імунна система тісно пов\’язана з нервовою, то лікувати тіло без лікування психіки – буде мало продуктивним. Люди, які часто нервують, дратуються на обставини, що виникають навколо, переживають страхи, тривогу, часто подавлюють свої негативні емоції (гнів, злість, ненависть, агресію) більше схильні до алергії, ніж ті, хто вміє тримати себе в емоційній рівновазі, навчився керувати власними емоційними станами.

Із точки зору психології, люди, які хворіють на алергію, найчастіше потерпають від нелюбої роботи чи перебувають або ж перебували в деструктивному некомфортному середовищі, де був моральний тиск, лайки, бійки, несправедливе (з погляду того, хто страждає від алергії) ставлення. Механізмом, що запускає алергію частіше за все ж психіка і лікування потрібно починати не тільки з медикаментів, але й покращення свого психічного здоров\’я!

Будьте щасливі! Щасливі не страждають від алергії!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x