Судового експерта з Черкащини затримали на хабарі (ФОТО)

Судового експерта з Черкащини затримали на хабарі (ФОТО)

Сьогодні, 22.05.2018 р., військова прокуратура Центрального регіону України затримала судового експерта Черкаського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз під час отримання ним неправомірної вигоди. Інформує прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Судового експерта з Черкащини затримали на хабарі (ФОТО)
Судового експерта з Черкащини затримали на хабарі (ФОТО)

Судового експерта затримали після одержання четвертої частини неправомірної вигоди в розмірі 1,5 тисяч гривень.
Під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій у вказаному кримінальному провадженні задокументовано факт вимагання та системного одержання судовим експертом в період з березня по травень 2018 року неправомірної вигоди в розмірі 4,5 тисяч гривень за вчинення в інтересах одного з учасників кримінального провадження дій з використанням службового становища, а саме: прискорення проведення комплексної психолого-психіатрічної експертизи та завищення суми морально-матеріальної шкоди.
Вирішують питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру за ч. 4 ст. 368-4 Кримінального кодексу України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та накладання арешту на майно.
Довідково:
ч. 4 ст. 368-4 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання аудитором, нотаріусом, приватним виконавцем, експертом, оцінювачем, третейським суддею або іншою особою, яка провадить професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг, а також незалежним посередником чи арбітром під час розгляду колективних трудових спорів неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вчинення дій або бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, або в інтересах третьої особи, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб чи поєднані з вимаганням неправомірної вигоди, – караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x