Уманські рятувальники провели навчання у ТРЦ

Уманські рятувальники провели навчання у ТРЦ

21 травня у торгівельно-розважальному комплексі «Умань – плаза» відбулися пожежно-технічні навчання. Повідомляють у прес-службі УДСНС України в Черкаській області.
Як відомо, важливими та небезпечними факторами під час пожеж у таких закладах є одночасне перебування всередині великої кількості людей, наявність горючих матеріалів в крамницях та швидке поширення вогню і продуктів горіння. Розважальний комплекс відноситься до об’єктів з масовим перебуванням людей та має підвищений рівень небезпеки, адже чотирьохповерхова будівля містить торгівельні павільйони, кафе та готель, а також дитячий ігровий майданчик та три зали кінотеатру.
Уманські рятувальники провели навчання у ТРЦ
Під час теоретичної частини навчань, інженерно-інспекторський склад вкотре наголосив керівництву закладу на вжитті першочергових заходи щодо утримання вільними шляхів евакуації та безперешкодному відкриванні дверних отворів. Фахівці Служби порятунку нагадали працівникам торгівельно-розважального комплексу дії під час виникнення пожежі та правила безпечної евакуації.
За легендою навчань, загорання виникло в одному з приміщень кінотеатру на четвертому поверсі розважального комплексу.
Прибувши на місце надзвичайної ситуації, персонал закладу провів евакуацію відвідувачів та працівників торгівельно-розважального комплексу. В свою чергу, рятувальники уманської пожежно-рятувальної частини провели навчальне розгортання та із задимленого кінозалу винесли у безпечне місце одного потерпілого.
Уманські рятувальники провели навчання у ТРЦ
Під час навчань співробітники пожежно-рятувальної служби тренували навички з ліквідації пожеж на об`єкті із масовим перебуванням людей, вдосконалювали вміння щодо формування та розгортання сил і засобів, відпрацьовували взаємодію рятувального підрозділу з іншими оперативними службами міста. Працівники розважального центру навчались своєчасно оповіщати персонал та відвідувачів про пожежу, евакуйовувати людей та користуватися первинними засобами пожежогасіння.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x