У ЧНУ відбувся День відкритих дверей

У ЧНУ відбувся День відкритих дверей

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся День відкритих дверей, що проводився кафедрою військової підготовки. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби навчального закладу.

Нагадаємо, що наразі на кафедрі військової підготовки навчаються студенти за двома військово-обліковими спеціальностями: «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів» та «Психологія».

Цього дня на кафедру військової підготовки завітали абітурієнти. В. о. завідувача кафедри Володимир Вареник розповів їм про умови вступу та про навчання на кафедрі військової підготовки, про перспективи служби офіцера, який отримує звання «молодший лейтенант запасу» та про особливу відповідальність офіцерського складу Збройних Сил України в період Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході нашої держави.

Під час заходу присутні мали змогу поспілкуватися з безпосередніми учасниками АТО. Абітурієнти зацікавлено слухали розповіді про військові дії в Донецькій та Луганській областях, де воюють наші земляки.

Гості також ознайомилися з навчальними кабінетами кафедри (тактичної, вогневої, психологічної підготовки тощо), з виставкою стрілецької зброї, боєприпасів та військового спорядження, яку підготував начальник відділення озброєння, військового майна та техніки кафедри військової підготовки, учасник АТО, який свого часу тримав оборону в Донецькому аеропорту — Євгеній Івко.

Викладачі кафедри розповіли абітурієнтам про різні види озброєння, боєприпасів. Із допомогою студентів кафедри гості мали можливість ознайомитися з видами екіпірування сучасного військового – бронежилетами, шоломами, наколінниками, маскувальними плащами, халатами.

Володимир Вареник висловив сподівання, що викладачі й студенти кафедри змогли зацікавити молоде покоління почесною і актуальною на сьогодні професією військового.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x