17 людей затонуло на Черкащині з початку року

17 людей затонуло на Черкащині з початку року

Вирушаючи на відпочинок до місцевих озер та річок, завжди треба пам\’ятати про безпеку. Щороку на водоймах області гинуть сотні наших співвітчизників, та в більшості випадків, трагедії можна було б уникнути, якби громадяни дотримувались елементарних правил безпечного відпочинку. Вже перед початком купального сезону рятувальникам доводиться чи не щодня мати справу із викликами щодо пошуку людей, які зникли поблизу водойм. Так, лише з початку травня на річках та озерах області загинуло 5 людей. Про це «Новій Добі» стало відомо з прес-служби УДСНС України в Черкаській області.

Загалом, з початку року на водоймах області вже загинуло 17 людей. При цьому врятовано 22 чоловіка.

Зокрема, 22 травня місцеві жителі Черкас надали допомогу 66-річному черкащанину, який тонув у штучній водоймі по вулиці Смілянській.

Проте, не завжди такі випадки закінчуються щасливим порятунком.

Цього ж дня на Уманьщині, водолази смілянської пошуково-рятувальної групи підняли на поверхню тіло 40-річного чоловіка, який на 18 травня під час відпочинку на Осташівському ставку пішов купатися та зник.

Тож, аби зменшити сумну статистику загибелі на водних об\’єктах країни, співробітники Служби порятунку постійно проводять інформаційно-роз\’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку. Проте, найбільш дієвим превентивним методом є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!

Зважаючи на збільшення кількості надзвичайних подій біля водойм, Управління ДСНС області застерігає:
пам\’ятайте – відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;
ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
не виходьте у воду на човнах під час оголошення штормового попередження;
не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
не заходьте у воду в стані алкогольного сп\’яніння;
не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;
температура води повинна бути не нижче +17 °С, в більш холодній перебувати небезпечно. Плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 – 5 хвилин;

Шановні громадяни! Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x