Марки і конверти на честь фльоти

Марки і конверти на честь фльоти

27 квітня «Укрпошта» ввела в обіг нову поштову марку, присвячену 100-річчю підняття над кораблями Чорноморської фльоти українського прапора. В операційній залі Головної пошти Києва провели її гасіння спеціяльним штемпелем першого дня обігу на мистецьких конвертах. Автором малюнка на марці, штемпеля і художнього конверта став Володимир Таран.
Марки і конверти на честь фльоти
Учасники погашення картмаксимуму на кораблі «Гетьман Сагайдачний» (зліва): очільник Одеської реґіональної філії «Укрпошти» Сергій Дрозд, командувач Військово-Морських Сил України віце-адмірал Ігор Воронченко та куратор Українського музею в Чикаґо Марія Климчак. (Фото: Офіційний сайт Одеси)

27 квітня гасіння спеціяльним штемпелем провели також на Головній пошті в Одесі. 29 квітня, в Одесі‚ на борту флагмана Військово-морських сил України – військового корабля «Гетьман Сагайдачний» відбулося урочиста церемонія спеціяльного гасіння поштової марки на картці з зображенням цього корабля.
Церемонію спільно провели очільник Одеської реґіональної філії «Укрпошти» Сергій Дрозд, командувач Військово-Морських Сил України віце-адмірал Ігор Воронченко та куратор Українського музею в Чикаго Марія Климчак.
29 квітня у Львові відбулося урочисте піднесення військово-морського прапору з нагоди 100-річчя підняття українських прапорів на кораблях Чорноморської фльоти і на фортеці Севастополь і урочисте погашення маркованого конверту з цієї нагоди. Конверт випущено у серії «Козацька пошта» накладом 100 примірників. Автор – Андрій Пилюх. Він також створив марку-наліпку.

Спеціяльний конверт з марками «Укрпошти» і «Козацької пошти»‚ погашений державним штемпелем у Львові.
Марки і конверти на честь фльоти

«Козацька пошта» виникла як продовження «Польової пошти Майдану» – громадського проєкту, розпочатого в Києві у січні 2014 року‚ коли учасники Евромайдану організували листування між «мешканцями» наметового містечка. Пошта працювала щодня‚ поштарі забирали листи зі скриньок і розносили їх по наметах. Пізніше листи почали відправляти в межах Києва, України та навіть за кордон. Протягом усього періоду випускали марки-наліпки. Особливу популярність мала серія «Світ Майдану» із зображенням головних символів й атрибутів Революції Гідности. Автор — художниця Юлія Овчаренко. 24 серпня 2014 року на День Незалежности вийшла перша спільна марка «Пошти Майдану» та «Козацької пошти»‚ автор якої А. Пилюх з липня 2014 року почав активно допомагати і став одним із членів «Пошти Майдану». Тематика «Козацької пошти», – історичні події і люди, що їх вершили від козацької доби й до сучасности.

Аркуш марок «Укрпошти» до 100-річчю підняття українського прапора над кораблями Чорноморської фльоти.

Марки і конверти на честь фльоти

Картмаксимум на честь 100-річчя підняття українського прапора над кораблями Чорноморської фльоти.

Марки і конверти на честь фльоти

Левко Хмельковський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x