На Черкащині учні шиють речі для Будинку дитини (ВІДЕО)

На Черкащині школярі на уроках трудового навчання шиють одяг та постільну білизну для вихованців сиротинця. Учні самі вигадують дизайн, кроять та строчать. Готові вироби відвозять у черкаський обласний Будинок дитини. 10-класниця Валерія Шалько шиє вже третю ковдру для найменших вихованців черкаського Будинку дитини. Інформує 5 канал.
– Кожна людина може допомогти, навіть такі маленькі речі, які ми робимо на трудовому навчанні, приємні цим дітям і я думаю вони відчувають, що вони не одні, – розповіла Валерія.
Кроїти та шити школярки навчилися на уроках праці. Спочатку тренувалися зшивати клаптики, а згодом стали справжніми дизайнерами. Тепер самі шиють навіть одяг.
– Спочатку ми робили на папері ескізи, малювали ескіз сорочки, потім її вирізали. Спочатку ми з’єднували тільки частинки: плечики, рукава, а потім усе з’єднали і вийшла у нас сорочка, – пояснила школярка Любов Білик.
Школа придбала швейні машинки та оверлок (один з різновидів швейних машинок). Тканину безкоштовно дає швейна фабрика – це залишки клаптиків від виробництва. З них роблять подушки, покривала та іграшки, а для постільної білизни та одягу матеріал купують за гроші благодійників.
– Для дитячого будинку ми шили жилети, шили їм покривала, піжами ми шили. По-різному складаються долі і я вражаю, що ці діти також заслуговують на увагу, що їм також потрібно допомагати, – зауважила школярка Діана Половинка.
Навчає школярок технікам шиття вчителька праці. За швейні машинки сіли майже півсотні учениць середніх класів. Наталія Крупенко познайомила своїх учениць із маленькими вихованцями Будинку дитини. Тепер для них шиють усі разом.
– Дівчатам ось такі сукні-сніжинки, вони у нас теж дуже дешеві (дешево обійшлися – 5.UA), бо ми брали шматочки тканини у магазині по 10 грн., це демонстраційні матеріали, але ми із них складали і дівчата шили. У мене ще один такий напрямок, що не кожна з дівчат буде артисткою, депутатом, але кожна дівчинка буде господинею, – розповіла вчителька трудового навчання Білозірської ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталія Крупенко.
У Будинку дитини з нетерпінням чекають на подарунки від білозірських школярів. Для кожної речі тут знайшли застосування.
У закладі майже сотня дітей. Вони виховуються тут від народження і допоки стануть школярами. Коштів, які виділяє держава, на всі їхні потреби не вистачає.
– В матеріальному плані в більшості нас забезпечує держава, але є такі нюанси, коли потрібно щось придбати чи виготовити і ми звертаємося (за допомогою – 5.UA), – розповіла старший вихователь черкаського обласного Будинку дитини Лариса Лут.
Зараз окрім чергової партії сорочок так ковдр для вихованців Будинку дитини школярі готують ще й концерт.

Відео 5.UA:

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x