Підприємства-банкрути області погасили близько 2,5 млн. грн. заборгованої заробітної плати

Підприємства-банкрути області погасили близько 2,5 млн. грн. заборгованої заробітної плати

Станом на 1 січня 2014 р. заборгованість по заробітній платі на підприємствах-боржниках області становила 14 765 190 грн. (41 підприємство). З них державного сектору економіки – 2 823 355 грн. (10 підприємств).
На кінець першого кварталу цього року заборгованість з виплат по заробітній платі зменшилась на 2 251 500 грн. та на 31 692 грн. на підприємствах державного сектору економіки.

Загалом протягом І кварталу 2014 року погашено заборгованість із заробітної плати на підприємствах-банкрутах області на загальну суму 2 470 080 грн. За аналогічний період 2013 року стягнуто 577 299 грн.
Станом на 01.04.2014 заборгованість із заробітної плати становила 12 513 690 грн. на 31 підприємстві, відносно яких порушено справу про банкрутство. З них державного сектору економіки – 9 підприємств – на суму 2 791 663 грн.

Про це «Новій Добі» повідомили в головному управлінні юстиції у Черкаській області.

Погашення відбулося за рахунок часткового погашення заборгованості по зарплаті та за рахунок припинення провадження у справі про банкрутство.

Найбільшу заборгованість з заробітної плати мають наступні підприємства:
– ЗАТ «Черкаський агротепличний комбінат» (перебуває на стадії ліквідаційної процедури). Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Звездічева М.О. Загальна заборгованість по заробітній платі становить 4 062 590 грн. Головним управлінням у минулому році перевірялася діяльність арбітражного керуючого, який виконував повноваження ліквідатора підприємства два рази. Під час цих перевірок порушень чинного законодавства виявлено не було. На сьогодні вживаються заходи щодо реалізації майна підприємства, загальна вартість якого становить 651 040 грн.

Аукціони з реалізації цього майна призначені на 15.04.2014, 22.04.2014 та на 24.04.2014;
– ЗАТ «Рось» перебуває на стадії ліквідаційної процедури. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Богомазова П.С. Загальна заборгованість із заробітної плати становить 2 083 330 грн. Ліквідатором під час проведення заходів, спрямованих на погашення заборгованості із заробітної плати, було встановлено, що ТОВ «Техносод Д» під час придбання майна ЗАТ «Рось» недорозрахувався у сумі 100 000 грн. На сьогодні вирішується питання в судовому порядку про затвердження мирової угоди на цю суму. Кошти, отримані після затвердження мирової угоди, в разі позитивного судового рішення, будуть спрямовані на погашення заборгованості із заробітної плати. Враховуючи, що активи (майно, кошти) у підприємства відсутні, ліквідатором буде складено ліквідаційний баланс та направлено клопотання про припинення провадження у справі про банкрутство до господарського суду Черкаської області. Головним управлінням у минулому році перевірялася діяльність арбітражного керуючого, який виконував повноваження ліквідатора підприємства. Під час перевірки порушень чинного законодавства виявлено не було;
– ТОВ «ВІГ-Жашківський цукровий завод» перебуває на стадії розпорядження майном. Розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Левченко О.А. Загальна заборгованість із заробітної плати становить 1 066 520 грн. Накладений на все майно боржника арешт унеможливлює будь-яку його реалізацію. На підприємстві працює 30 осіб, яким нараховується заробітна плата. Реальне погашення зарплатні можливе за умови переходу до ліквідаційної процедури, або підписання мирової угоди, за умови інвестицій;
– ДП «Приладобудівний завод «Райдуга» перебуває на стадії розпорядження майном. Розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Новосельцева В.П. Загальна заборгованість із заробітної плати становить 1 340 380 грн. 19.11.2013 на засіданні комітету кредиторів прийнято рішення звернутися до суду з клопотанням про перехід до ліквідаційної процедури. Засідання суду призначено на 24.04.2014. Перехід до ліквідаційної процедури надасть можливість арбітражному керуючому приймати рішення щодо реалізації активів підприємства.
Протягом І кварталу 2014 року спеціалістами відділу з питань банкрутства проведено 3 планові перевірки на виконання плану перевірок (Винниченко Ю.В., Левченко В.М., Білик О.А.), затвердженого наказом Міністерства юстиції України. Також проведено 5 позапланових перевірок діяльності арбітражних керуючих за дорученням Мін’юсту (арбітражний керуючий Ноговський І.Л. – перевірка виконання розпорядження; арбітражний керуючий Юдицький О.В. – 2 перевірки за скаргами фізичної та юридичної особи; арбітражні керуючі Гончаров А.О., Богомазов П.С. – перевірки щодо порушень законодавства про оплату праці, на підставі постанови міжвідомчої наради прокуратури Черкаської області).
Довідково:
Головне управління юстиції у Черкаській області здійснює контроль за діяльністю арбітражних керуючих відповідно до Порядку контролю за діяльністю арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 15.01.2013 № 113/5.
Відповідно до п. 2.5.1 даного Порядку планові перевірки здійснюються відповідно до квартальних планів, які затверджуються наказом Мін’юсту до 25 числа останнього місяця кварталу, що передує плановому. Позапланові перевірки діяльності арбітражних керуючих, під час виконання ними повноважень розпорядників майна, керуючих санацією та ліквідаторів, відповідно до п. 2.6.1. здійснюються органом з питань банкрутства виключно за наявності доручення Мін’юсту на її проведення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x