Кіт за рецептом або Як улюбленці впливають на здоров’я

Кіт за рецептом або Як улюбленці впливають на здоров’я

Лікувальні властивості котів завжди викликали інтерес науковців. А взаємодія людини з котом перетворилась на повноцінний метод лікування – фелінотерапію (інша назва – кототерапія).
На думку медиків, кішки позитивно впливають на стан здоров’я людей, у яких є серцеві чи психічні розлади, ушкодження мозку та інше.

Уперше глибокий аналіз впливу кішок на людину провели в 1970-х роках. Дві групи людей, які брали участь у дослідженні (по тридцять осіб), отримували однакове медикаментозне лікування. Люди першої групи протягом усього курсу щодня були оточені котами. Через місяць усі пацієнти пройшли повне обстеження: результати аналізів покращилися і в першій, і в другій групі, проте показники пацієнтів із першої групи були дещо кращими. Такі досліди повторювали у Великій Британії, Канаді, Німеччині, Японії, і завжди після спілкування із котами у людей спостерігали позитивну динаміку.
Окрім того, медики стверджують, що коли людина із психічними розладами пестить кота, то нервова система заспокоюється. Найкраще на роль психотерапевта чи невропатолога підходять довгошерсті кішки – сибірські, ангорські, перські, бірманські, норвезькі лісові. Вони також допомагають при безсонні, дратівливості та депресії.

Кіт за рецептом або Як улюбленці впливають на здоров’я

Дослідники вважають, що котячим муркотінням можна вилікувати переломи кісток і відновити пошкоджені м’язи. Коти муркочуть у діапазоні спеціальної терапевтичної вібрації – у частоті від 25 до 150 герц. При цій частоті найкраще відновлюються котячі м’язи й кістки. Ці хвилі також підходять і для людей.
Кожна кішка, зазвичай, любить вмощуватися на тіло свого господаря. Так коти ніби «сканують» проб­лемні місця і лягають на них, щоб лікувати. На думку вчених, якщо кішка часто лягає на голову свого господаря, у нього, можливо, гіпертонія або схильність до головного болю. Якщо на ліву лопатку або плече – це свідчить про проблеми з серцем. На поперек – проб­леми з нирками, на ноги – якщо господар потерпає від зниженого тиску або часто застуджується.
Коти корисні для дітей, які страждають аутизмом. Після знайомства із цією твариною такі дітки швидше набувають навичок взаємодії із навколишнім світом та людьми. Також вчені рекомендують заводити домашнього улюбленця людям, які мають проблеми в спілкуванні через сором’язливість і страх.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x