На Черкащині відновлюють рибні запаси

На Черкащині відновлюють рибні запаси

Черкаська область також долучається до заходів з відтворення водних біоресурсів у своїх водоймах. Зариблення – важливий процес для відновлення рибогосподарського потенціалу та підтримання сталих запасів риби у водоймах. В період з 04 по 18 травня планується зарибити став в с. Верещаки Лисянського району. Площа даної водойми складає 31,8 га. Випуск риби здійснюватиметься користувачем відповідно до Режиму любительського рибальства в культурному рибному господарстві. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Державного агенства рибного господарства.

У водойму буде вселено 280 кг товстолоба (1867 екз.) та 100 кг коропа (667 екз.).

– Слід зазначити, що випуск молоді рослиноїдних видів риби у водні об’єкти направлений на підтримку водних екосистем загалом. Сподіваємось, що подібний захід буде не поодиноким випадком, а стане хорошою традицією. І спільними зусиллями ми зможемо відновити рибні запаси, – заявили в Управлінні Держрибагентства в Черкаській області.

Відомство звертається до громадян з проханням повідомляти про виявлені порушення на «гарячу» лінію: 0472-310-276.

Довідкова інформація:
Для створення сприятливих умов любительського рибальства та надання відповідних послуг рибалкам-любителям можуть бути створені в установленому законодавством порядку культурні рибні господарства (КРГ). Дані господарства діють на ізольованих водоймах місцевого значення або ділянках таких водойм. Створюються такі господарства за погодженням з органами рибоохорони. Розпорядження цими водоймами здійснюється відповідально до ст.8 Водного кодексу. Режим любительського рибальства, а також розмір плати за лов риби в КРГ встановлюється користувачами цих господарств. Даними особами можуть бути фізичні або юридичні особи всіх форм власності (відповідно до Правил рибальства).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x