Черкащани отримуватимуть ліки за допомогою мобільного телефона

Черкащани отримуватимуть ліки за допомогою мобільного телефона

Полегшити процес отримання пільгових ліків хочуть у Черкасах. Тут будуть запроваджувати пілотний проект «Електронний рецепт». Черкаси стали одним із небагатьох міст України, де за підтримки USAID запрацює така система. За рекомендаціями експертів, які відвідували наше місто, до пілотного проекту по Україні із впровадження «Електронного рецепту» увійшли Вінниця, Дніпро, Івано-Франківськ, Бахмут та Черкаси. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської міської ради.

За словами директора департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олега Стадника, Черкаси обрали через те, що в нашому місті повністю комп’ютеризована первинна медична ланка, де виписуються рецепти.

– Можливо, це буде стартувати спочатку по ліках від цукрового діабету, по тих, що люди отримують за програмою «Доступні ліки», а потім опуститься загалом на все амбулаторне пільгове забезпечення пацієнтів. Процес відбуватиметься приблизно таким чином. Людина, якій виписали рецепт, буде на свій мобільний телефон отримувати повідомлення: «Ви можете отримати рецепт за таким-то номером у такій аптеці». Людина йде до вказаної аптеки, демонструє провізору SMS і отримує свої ліки, – розповів Олег Стадник.

Точна дата старту проекту наразі невідома. Поки що у Черкасах очікують на відповідний наказ Міністерства охорони здоров’я України. Після тестування проекту «Електронний рецепт» у обраних містах (у тому числі і в Черкасах), цю систему планують запровадити по всій Україні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x