Краєзнавче свято «Моя Черкащина» провели до сторіччя обласного музею

Краєзнавче свято «Моя Черкащина» провели до сторіччя обласного музею

29 травня відбулося перше обласне краєзнавче свято «Моя Черкащина». Особливої значимості йому додавало те, що воно співпало в часі із відзначенням 100-річчя Черкаського краєзнавчого музею та Всеукраїнського Дня краєзнавства. Про це «Нова Доба» дізналася з офіційної сторінки в соцмережі «Фейсбук» Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Ініційоване обласною організацією Національної спілки краєзнавців України свято об’єднало навколо теми рідного краю і краєзнавства осередки творчих спілок – письменників, художників, майстрів народного мистецтва. У ньому взяли участь книговидавничі організації, туристичні агенції, історико-культурні заповідники та бібліотеки Черкащини.

Окремими локаціями були представлені університети – Черкаський національний імені Богдана Хмельницького і Черкаський державний технологічний. Вони є визнаними центрами сучасної освіти, наукового і культурного життя краю. Символічно, що і 100 років тому саме в освітянському середовищі зародилася і була реалізована ідея створення одного з перших в Україні краєзнавчих музеїв.

На відкритті свята захоплено була зустрінута присутніми вокально-хореографічна композиція «В Черкаському краї цвітуть рушники» у виконанні Черкаського академічного заслуженого українського народного хору. Цей мистецький шедевр став своєрідним прологом свята і уособленням самобутніх і невичерпних мистецьких традицій краю.

Під час краєзнавчого свята відбулася низка пізнавально-виховних заходів – виступи письменників, погашення поштової марки до ювілею, презентація книги про музей та першого видання наукового часопису музею, тематична експозиція до цієї дати, виставка-«сушка» старих світлин, демонстрація фільмів про Черкащину.

Великий інтерес викликала виставка родини відомих черкаських митців Теліженків: Олександри, Миколи та Олесі. Вони представили витинанки, унікальні авторські рушники, вишиті і аплікативні картини, фотосесії fashion показ сучасного етно вбрання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x