Уманський грабіжник накрав на 25 000 гривень

Уманський грабіжник накрав на 25 000 гривень

Зловмисника, який причетний до серії крадіжок, затримали уманські правоохоронці. Збитки нанесені його протиправною діяльністю перевищують 25000 гривень. За скоєне йому загрожує до шести років ув’язнення. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До Уманського районного відділу міліції почастішали заяви громадян про крадіжки з домоволодінь. Спілкуючись з потерпілими та місцевими жителями, правоохоронці з’ясували, що зловмисник проникав всередину будинку в той час, коли господарів не було вдома. Діяв оперативно, брав найцінніше і швидко зникав. У всіх випадках крадіжок біля домоволодінь потерпілих місцеві жителі бачили одну й ту саму автівку.
Аналізуючи свідчення місцевих жителів та виявлені речові докази, правоохоронці прийшли до висновку, що до скоєння крадіжок може бути причетна одна й та сама особа. Разом з тим правоохоронці отримали важливу інформацію – одна з потерпілих, двері якої були відчинені шляхом підбору ключа, розповіла, що нещодавно розлучилась зі своїм чоловіком, в якого могли залишитися дублікати ключів.

Встановивши місцеперебування чоловіка, правоохоронці запросили його до райвідділу міліції для дачі показів. Спілкуючись зі слідчим чоловік почав плутатися в показах та змінювати їх. Зрозумівши, що ввести в оману правоохоронців йому не вдасться зізнався у скоєному та розповів, що останнім часом ніде не працював, а на життя заробляв крадіжками. Для втілення в життя свого плану, позичав у товариша автомобіль. Їздив на ньому територією району та шукав домоволодіння, де були відсутні господарі. Проникав всередину, швидко збирав цінні речі та непомітно зникав. Викрадене майно здавав у ломбарди міста. Отримані кошти витрачав на власні потреби.

Наразі зловмисника затримано. Частину речових доказів вилучено та повернуто господарям. Відносно затриманого слідчим відділенням Уманського районного відділу міліції відкрито ряд кримінальних проваджень за частиною 2 та частиною 3 статті 185(крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Працівниками міліції проводиться перевірка щодо причетності чоловіка до вчинення інших аналогічних злочинів на території міста та району. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x