На Черкащині почався сезон кліщового вірусного енцефаліту

На Черкащині почався сезон кліщового вірусного енцефаліту

Як стверджують спеціалісти, погодні умови нинішнього року сприяють ранньому виходу із зимової діапаузи іксодових кліщів. Поява цих паразитів, що є перенощиками небезпечного захворювання кліщовий вірусний енцефаліт можлива вже зараз – на початку квітня. Про це «Нова Доба» дізналася в міськвиконкомі.

Довідково: кліщовий вірусний енцефаліт – це гостре інфекційне захворювання з переважним ураженням центральної нервової системи, яке може призвести до інвалідності, а в окремих випадках – летальних наслідків.

Найчастіше кліщі прикріплюються до одягу людини, коли вона торкається гілок кущів, дерев, сидить на траві. Крім того кліщі можуть заноситись до житла людини з букетами квітів, собаками, іншими тваринами. Укус кліща безболісний (під час укусу кліщ вводить в ранку анестезуючу речовину) і тільки через декілька годин виникає почуття болю, а через 2-3 дні у цьому місці з\’являється припухлість, свербіж, почервоніння.

Період від зараження до перших клінічних проявів хвороби (інкубаційний період) триває 7-14 днів. У хворого різко підвищується температура тіла до 38-39 °С, з\’являється нудота, блювота, болі у м\’язах шиї, спини, кінцівок, почервоніння, припухлість у місці присмоктування кліща. У подальшому розвиваються симптоми ураження центральної нервової, серцево-судинної, дихальної систем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x