Дитяче відділення Черкаського обласного онкологічного диспансера відзначає 25-річчя

Дитяче відділення Черкаського обласного онкологічного диспансера відзначає 25-річчя

Обласне дитяче онкогематологічне відділення відкрили в Черкасах у травні 1993 року у звязку зі збільшенням кількості дітей із захворюваннями крові та онкозахворюваннями після аварії на Чорнобильській АЕС. Із квітня 2002 року дитяче відділення працює на базі Черкаського обласного онкологічного диспансеру.

Обласний центр дитячої онкології і гематології розрахований на 30 ліжок (20 ліжок гематологічного та 10 ліжок онкологічного профілю); у складі центру 4 бокси інтенсивної терапії для проведення хіміотерапії.

На кінець 2017 року на диспансерному обліку в Черкаській області майже 300 онкохворих дітей. Тут надається спеціалізована медична, консультативна та методична допомога хворим дітям, а також лікарям-педіатрам за даним профілем. Щорічно потрапляє на лікування 35–40 дітей, у яких вперше виявили онкологічні захворювання.

У Центрі застосовують сучасні технології діагностики та лікування дітей з онкохворобами та захворюваннями крові, працює кваліфікований медичний персонал, який професійно проводить лікування. Медичний персонал має достатню кваліфікацію для проведення сучасної протокольної терапії відповідно до Національних та міжнародних стандартів. Таке лікування дає можливість вилікувати від смертельного недуга 60–75 % хворих.

В обласному центрі дитячої онкології і гематології створені умови для перебування хворих дітей, обладнано ігрову кімнату, є педагог-психолог, який допомагає дітям адаптуватись до важкого лікування. Із 01.09.2016 року в закладі з’явилась можливість шкільного навчання, завдяки педагогічному колективу Черкаської загальноосвітньої школи I-III ступенів №7.

15 травня 2018 року Центр відзначив 25-річницю із дня створення, у зв’язку з чим Почесними грамотами та Подяками відзначили майже 15 співробітників, які пропрацювали у Центрі більше 10 років.

До 25-річниці створення Центру, 6 червня у закладі проведуть обласну науково-практичну конференцію на тему: «Сучасні медичні та соціальні аспекти паліативної допомоги сім’ям, в яких проживає дитина з важкими захворюваннями», а також засідання круглого столу з метою обговорення питань надання паліативної допомоги дітям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x