Харчова сода – ліки?

Харчова сода – помічник багатьох домогосподарок. Її використовують у кулінарії, прибиранні помешкання тощо. Проте цей засіб має і лікувальні властивості. Харчова сода – відмінний нейтралізуючий засіб при підвищеній кислотності та печії у шлунково-кишковому тракті. Харчова сода запобігає аномальним імунним реакціям організму, наслідком яких є розвиток різних хвороб, зокрема, захворювання аутоімунного характеру. Протизапальна дія соди впливає на роботу селезінки, нирок і кров.
Як антисептик харчову соду використовують у вигляді міцного або слабкого водного розчину:

• для полоскань від болю у горлі (також допомагає зменшити запалення);
• для інгаляцій при застуді;
• для позбавлення від пульсуючого болю після травми та порізу на пальці;
• при кон’юнктивітах (слабкий розчин для промивання очей);
• при грибкових захворюваннях ніг (примочки зі слабкого розчину соди);
• для обробки місць укусів комах;
• як муколітик слабкий розчин соди застосовують для полегшення кашлю, адже такий засіб допомагає розріджувати мокроту;
• для лікування печії (нейтралізує соляну кислоту в шлунку);
• при втраті рідини при проносах, блювоті (використовують розчин солі з харчовою содою);
• для профілактики карієсу (нейтралізація кислот, що руйнують емаль зубів);
• для усунення запаху поту (нейтралізація кислот, що виділяють бактерії – джерел неприємного запаху);
• при лікуванні аритмії і гіпертонії (розчин соди сприяє виведенню із організму зайвих солей і рідини);

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x