Мотофестиваль «Тарасова Гора» отримав перший «паспорт»

Мотофестиваль «Тарасова Гора» отримав перший «паспорт»

«Нам 16 років! Вже можна! Але не все» – такий девіз цьогорічного зліту байкерів, що з 2002 року проходить на Черкащині. Понад 8 тисяч членів мотоклубів із усіх усюд України та з-за кордону (Польща, Естонія, Латвія, Іспанія, Німеччина, Італія та інші) об’єднала «Тараска» у перші вихідні літа. Локацією для мотовершників став санаторій «Світанок» у селі Свидівок. До цього фесту мотородина ставиться як до живої істоти, тому він і отримав жартівливий паспорт на ім’я Тарасова Гора Сальвадорівна.

Східні танці в жанрі heavymetal, спортивні змагання, численні майстер-класи та тренінги, ретроперегони, кастом-шоу, ранкові руханки та йога – все це включає у себе програма мотофестивалю.

Окрім того, в межах фесту розташували спеціальні зони для мотоциклістів – мото-СТО, мотобазар і мотошколу. Водночас усі гості мали можливість відвідати аутентичний «HandeMade» ярмарок і виставкові майданчики, «Бьюті Зону», пляж, велику зону для фуд-корту, бари, кав’ярні та покататися на атракціонах.

Для бажаючих продемонструвати творчі здібності та креативність провели чимало конкурсів: на найкращий тематичний костюм «Яким ти був у свої 16 років», «Міс Тарасова Гора 2018», для МОТОпар, найкраща фігура з піску та інші. Любителі випробувати свою удачу зіграли в лотерею за цінний приз.

Та вже традиційним став мотопробіг на Чернечу Гору в Каневі. У ньому взяли участь більше 2 тисяч осіб. Після покладення квітів до могили Шевченка та спільного фото біля підніжжя, учасники повернулися на базу.

Мотофестиваль «Тарасова Гора» отримав перший «паспорт»

Президент мотофестивалю Ашот Арушанов зазначив, що цьогоріч сумнівалися щодо продовження головної традиції їхати мотоколоною до Канева.

– Основна ідея фестивалю, як і завжди, – зібратися разом із друзями з Черкаського краю і вшанувати пам’ять Тараса Шевченка. Крім цього, поспілкуватися і взагалі помандрувати. І от 16 років ми це виконуємо, – розповідає Ашот Арушанов. – Довго вагався: треба їхати на Тарасову Гору чи ні. Адже дороги Черкаси–Канів практично немає. Змушені були оминати численні ями. Через це ми дуже довго їхали, і запізнилися. Проте традицію не порушували. Коли ми прибули до місця призначення, я побачив скільки нас там чекало людей – декілька тисяч. Ми просто шаленіли від щастя.

На запитання чим здивувати та як розважати гостей «Тараски» ведучий фесту Фіма Байтлер відповів: «Я намагаюся робити те, що їм до вподоби. Вони на пляжі – я з ними, вони біля сцени – і я там».

За музичне наповнення відповідала Поліна Іванова, котра приєдналася до команди нещодавно.

– Цьогоріч ми вирішили змінити напрямок і поекспериментувати. Зокрема, запросили дуже відомий італійський рок-гурт – «Folkstone». Також до нас приїхали й українські гурти – «Тартак», «Карна», «Жадан і Собаки», «Брати Станіслава», «Роялькіт», «Man-Gust», «Krichuss», «BigBreenBag» та інші, – резюмує пані Поліна.

Мотофестиваль «Тарасова Гора» отримав перший «паспорт»

За словами президента мотофестивалю, за останні роки дещо змінився склад організаторів. У цілому над фестом працювала потужна команда з 15-ти осіб, а також майже 100 волонтерів.

– Натхнення і сили нам надають наші гості, які усюди мене «смикають» і дякують за «Тараску». Звичайно, ми будемо це продовжувати, – наголосив Ашот Арушанов.

Нагадуємо, Міжнародний мотофестиваль «Тарасова Гора» стартував 31 травня і триватиме до 3 червня.

Валерія Тімергаліна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x