Уманський поліцейський підробляв протоколи допиту

Уманський поліцейський підробляв протоколи допиту

Прокуратурою Черкаської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно працівника Уманського районного відділення поліції Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Прокуратури Черкаської області.

Слідством установлено, що оперативний працівник поліції всупереч інтересам служби, вводячи в оману орган досудового розслідування та суд, під час виконання доручення слідчого підробив протоколи допиту свідків і рапорт про проведення таких допитів шляхом внесення завідомо неправдивої інформації про начебто причетність жителя Уманщини до злочину. Проте, у ході розслідування встановлено, що зазначені в протоколах особи взагалі не допитувалися та відповідних свідчень не надавали.

У подальшому вказані документи були покладені в основу обґрунтування клопотання про проведення обшуку і ухвали суду про надання дозволу на проведення обшуку, після проведення якого, інший працівник поліції, обвинувальний акт стосовно якого скеровано до суду в 2017 році, вимагав та одержав від родички вказаного вище жителя Уманщини неправомірну вигоду в сумі 3 тисячі доларів США за вирішення питання про непритягнення його до кримінальної відповідальності.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x