У ЧДТУ пройшов кліматичний челендж

У ЧДТУ пройшов кліматичний челендж

6 червня поряд з другим корпусом ЧДТУ відбулася масштабна екологічна акція – кліматичний науковий пікнік. Ініціаторами події стали – навчальний заклад, Черкаська обласна організація Всеукраїнської Екологічної Ліги (ВЕЛ ) та міської екологічної організації «Екологічна варта». Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Під час кліматичного челенджу можна було відвідати наукові лабораторії просто неба та взяти участь у кліматичних дослідах, «Науковий еспериментаріум», майстер-клас «Енергетичний аудит в навчальному закладі та побуті», а також здійснити цікаву екскурсію до сонячної електростанції, яка віднедавна почала функціонувати в ЧДТУ. Учасники пікніка також зможуть пограти в кліматичній ігротеці та повчитись на тренінгах з енергоефективності.

– З 2006 року Євросоюз запровадив Європейські дні сталої енергетики, а в нас у нашій державі проводяться Дні сталої енергії. До цього заходу долучився і ЧДТУ, – розповідає проректор з гуманітарно-виховних питань Черкаського державного технологічного університету, доктор історичних наук, професор кафедри історії України та суспільних дисциплін. – На площі Знань біля університету проходить науковий пікнік «Кліматичний челендж». До нього долучилися науковці університету і студенти. На 7 локаціях можна познайомитися з приладами і розробками, які стосуються енергетики, теплозбереження, новітніх технологій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x