Максим Михлик: «Референдум можливий, але не разом з виборами Президента»

Максим Михлик: «Референдум можливий, але не разом з виборами Президента»

Такою думкою очільник Черкаської обласної організації КВУ поділився на своїй сторінці у ФБ.

КВУ допускає можливість проведення референдуму, але вважає більш доцільним, щоб це було зроблено не одночасно з президентськими виборами.

У Комітеті виборців України скептично ставляться до ідеї проведення всеукраїнського референдуму з питання державного устрою України одночасно з президентськими виборами 25 травня.

«Рішення про проведення всеукраїнського референдуму одночасно з президентськими виборами, якщо і буде прийматися, то знову-таки, виходячи тільки з політичної доцільності», – заявив голова правління КВУ Олександр Черненко.
Він нагадав, що КВУ та інші експерти неодноразово критикували закон про всеукраїнський референдум, який є недосконалим.

«В принципі, часу, що залишився до 25 травня, не зовсім достатньо, щоб організувати повноцінний нормальний референдум – все-таки це вимагає змін до законодавства. Це ускладнить і без того непросте проведення президентських виборів і не зможе забезпечити проведення повноцінного референдуму, оскільки закони потрібно синхронізувати, а часу для організації референдуму не так вже й багато», – констатував він.

«Тому хотілося б, щоб у нас цей референдум не робився за зразком псевдореферендуму в Криму, коли процедура була повністю проігнорована, а референдум робився фактично «на коліні», – додав він.
На думку експерта, єдиним виправданням проведення такого референдуму може бути те, що це може зняти певним чином політичне напруження.

«Якщо буде прийнято відповідне політичне рішення, то, безумовно, головне тоді, щоб в парламенті за час, що залишився, нормально були прописані процедури в законі», – підкреслив голова КВУ.

У цілому він допускає можливість проведення такого референдуму, але вважає більш доцільним, щоб це було зроблено не одночасно з президентськими виборами.

«Скажімо, призначити дату ще перед президентськими виборами, аби ні в кого не виникало сумнівів у тому, що він відбудеться, але якщо проводити референдум разом із виборами, то на виборчих дільницях буде хаос. В принципі, теоретично референдум можна провести, але тоді потрібно вдосконалити закон і протягом найближчих днів зайнятися його організацією», – зазначив він.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x