Спекотна погода зі зливами пануватиме влітку на Черкащині

Спекотна погода зі зливами пануватиме влітку на Черкащині

Аномально тепле літо з окремими інтенсивними зливовими дощами прогнозують в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Цього року літо розпочалося у квітні, тож і травень замість перехідного місяця вже був справжнім літнім. В останні 10 днів місяця було дуже тепло та надмірно сонячно – 151 година сонячного сяйва при нормі 93. Підвищена тепло та світло забезпеченість, а також достатня кількість вологи в ґрунті обумовили прискорений розвиток рослин та суттєве скорочення міжфазових періодів розвитку. Так, наприкінці травня вже почала цвісти липа, а в деяких районах нашої області озима пшениця вже досягла молочної стиглості, тобто почалося дозрівання. А це на 20 днів раніше багаторічних строків та дуже рано, як для нашого регіону.

За кліматом, літо на Черкащині тепле з окремими спекотними періодами. Абсолютний максимум температури повітря становить +40° і відмічався у серпні 2010 року, абсолютний мінімум +1° – у серпні 1966 р.

Аналізуючи кліматичні особливості літнього сезону, чисельні розрахунки, а також особливості синоптичних процесів поточного року, можна зробити висновок, що літо 2018 року очікується аномально тепле з окремими інтенсивними зливовими дощами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x