Черкаських неплатників аліментів не пускатимуть за кордон

Черкаських неплатників аліментів не пускатимуть за кордон

Від початку року, на Черкащині було стягнено 45,6 мільйона гривень аліментів. Із них понад 20 мільйонів було стягнено в зв’язку з дією так званого закону «Чужих дітей не буває». Також близько 6000 постанов, якими боржникам за аліментами обмежується право керування транспортними засобами, користування зброєю та виїзд за кордон було винесено від початку року. Про це повідомляє «ПроВсе» із посиланням на Головне територіальне управління юстиції у Черкаській області.

Активно використовується право обмеження на виїзд за кордон. Так, 8 травня боржник, який мав понад 52 тисячі гривень боргу по аліментам не зміг виїхати за кордон. В іншому випадку в Городищенському районі за борги по аліментам стягувач отримав квартиру боржника.

Натомість боржник з Катеринопільщини не лише погасив понад 50 тисяч заборгованості, а щоб уникнути проблем в майбутньому виплатив всю суму аліментів наперед – до повноліття сина.

У першому читанні прийнято закон, відповідно до якого до боржника, який не платить аліментів певний час будуть застосовуватися додаткові обмеження та штрафи. Так боржник, який не сплачує аліментів більше 6 місяців не зможе займати керівні та відповідальні посади в державних органах. Суми аліментів, які не сплачені більше 12 місяців будуть автоматично збільшуватися на 20%, якщо два роки — 30%, за три роки і більше — на 50%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x