Ліцеїсти літньої наукової школи відвідали ЧДТУ

Ліцеїсти літньої наукової школи відвідали ЧДТУ

Нещодавно на факультет електронних технологій і робототехніки Черкаського державного технологічного університету завітали школярі фізико-математичного ліцею (ФІМЛІ, м. Черкаси) в межах проходження літньої наукової школи «ФОТОН». Повідомляють в прес-службі ЧДТУ.

Ліцеїсти відвідали кафедру радіотехніки, телекомунікаційних і робототехнічних систем та кафедру приладобудування, мехатроніки та комп’ютеризованих технологій.
Майбутні молоді науковці познайомилися з сучасними досягненнями кафедр факультету, студентськими розробками, провели ряд цікавих експериментів. Зокрема, були продемонстровані сучасні рішення, які відносяться до технологій віддаленого контролю (remote control) і впровадженні сучасних інформаційно-телекомунікаційних технологій, відомих як Internet of Things (IoT) – Інтернет речей.

На зустріч зі школярами були запрошені студенти старших курсів, які охоче продемонстрували свої розробки, зокрема й дипломні проекти, які незабаром будуть захищатися. Школярі познайомилися з основами взаємодії автономної системи контролю та моніторингу середовища з можливістю безпровідної передачі параметрів на веб-ресурси в реальному часі, системою «Розумний будинок» та принципами її побудови, технічними рішеннями щодо побудови різноманітних літальних апаратів на платформі Arduino, сучасними рішеннями з впровадження супутникових систем GPS моніторингу, розгортанням і налагодженням IP-телефонії тощо. Окрім того, робототехнічний напрямок був представлений сучасними студентськими розробками побудови «Розумних автівок», які вміють самостійно переміщуватися по заданому маршруту, а також комплексом для 3-D друку об’єктів різноманітної складності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x