Легко і смачно: очищення організму родзинками

Легко і смачно: очищення організму родзинками

Печія, періодичні головні болі та запаморочення, землистий колір обличчя, безпричинна втома й апатія, шлунково-кишкові розлади, важкість у правому підребер’ї – ці та інші симптоми свідчать про необхідність очищення печінки.

Дієтологи вважають, що очистити організм від токсинів можна за допомогою родзинок. Процедура детоксикації печінки таким способом є однією із ефективних методик оздоровлення організму та позбавлення від хронічних захворювань, адже саме загальна зашлакованість організму заважає йому запустити механізм самовідновлення, а також помітно знижує ефективність дії ліків і рецептів народної медицини.

Які переваги?
Родзинки – високопоживний сухофрукт, оптимально збалансований за вмістом корисних речовин. Він містить білки, жири, вуглеводи, клітковину, вітаміни А, Е, С, Н, фолієву кислоту, більшість вітамінів групи В, макро- та і мікроелементи: калій, магній, кальцій, натрій, залізо, селен, цинк тощо.
У складі родзинок є дуже цікава та корисна речовина – інулін. Цей компонент сприяє оновленню тканин, виведенню із організму радіонуклідів і солей важких металів. Окрім того, інулін покращує стан печінки та зміцнює імунну систему в цілому.
Важливо правильно вибрати родзинки – від цього залежить результат. На прилавках ми бачимо кілограми великих, світлих та блискучих родзинок. У порівнянні з ними маленькі темно-коричневі здаються якимись неповноцінними та вже точно несмачними. Проте це не зовсім так: напівпрозорість сухофруктів оманлива, часто це всього лише результат обробки сірчистим ангідридом – консервантом Е220, що використовують у виноробстві для відбілювання. Якщо родзинки блискучі: ненатуральний глянець нерідко є наслідком активної обробки гліцерином або жировою сумішшю. Зверніть увагу на запах сухофруктів – сирий, прілий, «бензиновий» запах свідчить про неправильну сушку продукту, зберігання або перевезення.

Рецепт
Жменю родзинок добре промити й ошпарити окропом, помістити в склянку та залити охолодженою кип’яченою водою. Настоювати протягом доби при кімнатній температурі. Потім, якщо це буде ранок наступного дня, треба випити настій і з’їсти жменю родзинок. Приймати цілющий засіб слід один–два рази на тиждень протягом одного місяця. Зверніть увагу на те, що впродовж цього місяця вам слід додати до свого раціону якомога більше свіжих овочів і фруктів, особливо багатих на клітковину (яблука, банани, апельсини, сухофрукти, морква, буряк, капуста) і часто пити просту чисту воду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x