Лариса Чепурда: «Випускники ЧДТУ − висококваліфіковані спеціалісти нового покоління»

Лариса Чепурда: «Випускники ЧДТУ − висококваліфіковані спеціалісти нового покоління»

Сьогодні факультет харчових технологій та сфери обслуговування є одним із провідних факультетів Черкаського державного технологічного університету, який готує висококваліфікованих фахівців для багатьох галузей харчової промисловості, сфери обслуговування, наукових організацій та державних установ. Про досягнення, здобутки та перспективи розвитку факультету розповідає декан факультету, доктор економічних наук, професор Лариса Чепурда.

– Ларисо Михайлівно, розкажіть, будь-ласка, за якими спеціальностями готують майбутніх фахівців на Вашому факультеті?
− Наш факультет гостинно запрошує всіх охочих отримати вищу освіту за спеціальностями «Туризм», «Готельно-ресторанна справа», «Харчові технології», «Історія та археологія» та «Право».

− А які переваги навчання саме на Вашому факультеті?
− Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ здійснює підготовку за двома спеціальностями: «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа». Майбутні фахівці галузі туризму та готельно-ресторанної справи поглиблено вивчають дві іноземні мови – англійську та німецьку або французьку за вибором, інформаційні технологій протягом 4-х років навчання на бакалавраті. У студентів цих спеціальностей є чудова можливість навчатися не лише в Україні, але й закордоном одночасно за Британською програмою «Подвійний диплом» (бакалаврат та магістратура), що дозволяє здобути освіту англійською мовою в Європі з подальшим працевлаштуванням у провідних міжнародних туристичних компаніях та готельних мережах.

Основою засвоєння знань є стажування за кордоном, яке студенти цих спеціальностей проходять у готельно-ресторанних комплексах Європи (Німеччини, Чехії, Болгарії, Франції, Швейцарії), Туреччини, Сполучених Штатів Америки, а також на українських туристичних підприємствах.

Випускники цих спеціальностей можуть працювати у сфері внутрішнього і міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу: директорами туристичних комплексів; керуючими готелями та ресторанами; рестораторами; екскурсознавцями; фахівцями з санаторно-курортної справи; організаторами туристичної і готельної діяльності.

Кафедра технології бродильних виробництв проводить набір абітурієнтів за спеціальністю «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр» із двох спеціалізацій: «Харчові технології та інженерія» і «Технології оздоровчих харчових продуктів»; освітнього ступеня «магістр» зі спеціалізації «Технології продуктів бродіння і виноробства». Студенти щорічно проходять практику на українських підприємствах харчової промисловості та мають можливість проходити закордонне стажування на провідних підприємствах харчової промисловості Німеччини. Після закінчення навчання випускники працюють на підприємствах харчової та переробної промисловості на посадах головного технолога, головного інженера з якості, інженера зі стандартизації, мікробіолога тощо.

На кафедрі історії України та суспільних дисцип­лін готують бакалаврів та магістрів спеціальності «Історія та археологія» за освітньою програмою «Музеєзнавство та експертиза культуро-історичних цінностей». Наші студенти мають можливість слухати лекції відомих українських істориків та професорів провідних університетів; є учасниками археологічних розкопок; відвідують музейні експозиції, історико-культурні заповідники та інші визначні місця України; вивчають іноземні мови. Після закінчення навчання випускники зможуть реалізувати себе у науково-дослідних інститутах та дослідницьких центрах; у структурі органів державного управління; у музеях; історико-культурних заповідниках; у засобах масової інформації, у антикварних і букіністичних салонах.

Із 2018 року кафедра здійснює набір за спеціальністю «Право», випускники якої зможуть стати юристами у сфері господарської, фінансової, міжнародної діяльності; юрисконсультами підприємств, установ та організацій; працювати у правоохоронних органах, судах, органах законодавчої влади різних рівнів; в органах місцевого самоврядування й виконавчої державної влади.

– Вибір спеціальностей і справді цікавий та великий. А як щодо працевлаштування – чи вдається випускникам знаходити хорошу роботу за спеціальністю?
– Відзначу, що наші випускники – висококваліфіковані спеціалісти нового покоління. Це підтверджується запитами установ, організацій, підприємств та їхніми пропозиціями щодо працевлаштування. З огляду на потреби ринку праці Черкаської області, України та міжнародного ринку практично всі студенти спеціальностей факультету харчових технологій та сфери обслуговування вже працюють з 2-го курсу навчання (в контексті наказу МОНУ щодо поєднання навчання з роботою на підприємствах галузей).

Прес-служба ЧДТУ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x