Секрети відбілювання одягу

Секрети відбілювання одягу

Завжди хочеться мати в гардеробі світлий одяг, адже він так гармоніює з іншими кольорами. Особливо такі речі радять одягати влітку, адже білий найкраще відбиває сонячне проміння і допомагає переносити спеку. Єдина проблема – такий одяг швидко забруднюється, а відіпрати його ой як непросто. Звісно, якщо не знати, як це зробити.

Щоб вирішити проблему чистоти білого одягу, багато компаній у всьому світі взялися за розроблення мийних засобів, які допомагають відбілити одяг, щоб повернути йому колишній колір.
Утім багато з цих продуктів містять агресивні хімічні речовини, які пошкоджують навколишнє середовище, здоров’я та навіть тканину. На щастя, існують також натуральні засоби, що можна приготувати вдома і використовувати для відбілювання. Величезною їх перевагою є те, що вони значно дешевші та на 100% натуральні.

Харчова сода. Використання харчової соди в звичному для вас процесі прання не лише відбілить одяг, а й пом’якшить його. Цей інгредієнт зменшує плями та покращує ефект звичайного мила. Вам знадобляться 3 ст. л. харчової соди (30 грамів) і пральний порошок (скільки потрібно, щоб випрати). Занурте одяг у воду з пральним порошком і додайте 3 ст. л. харчової соди. Дайте йому постояти 20 хв, а потім виперіть як зазвичай.

Лимонний сік і сіль. Лимонний сік – це один із найкращих засобів для відбілювання одягу. Використовуйте його для одягу, щоб він не став жовтим або для плям, що в’їлися. Інгредієнти: 1/2 скл. солі (125 грамів), сік двох лимонів, 2 л води, нейтральне мило (скільки знадобиться). Налийте два літри теплої води в миску та додайте сік із двох лимонів, а також сіль і нейтральне мило. Покладіть одяг у суміш і замочуйте протягом півгодини. Прополощіть як завжди, а потім сушіть на сонці.

Аміак і перекис водню. Цей засіб дуже м’який і підходить для делікатних речей. Він чудово виводить темні та складні плями. Інгредієнти: 1/2 скл. перекису водню (100 мл), 1 л води, 5 крапель аміаку. Налийте перекис водню в миску з одним літром води, а потім додайте аміак. Замочіть одяг на півгодини, а після цього прополощіть.

Яблучний оцет. Завдяки своїм властивостям оцет видаляє піт і залишки від дезодоранту з одягу, відбілює його та повертає колишню яскраву білизну. Налийте півсклянки яблучного оцту на потрібну пляму та залиште на півгодини перед тим як змивати. Повторюйте процедуру при кожному пранні.

Молоко. Багато людей знає, що молоко чудово підходить для виведення плям на шкіряному вбранні. Утім іноді вони не враховують і те, що цей продукт також досить добре допомагає позбутися подібної проблеми і на одязі. Замочіть одяг у холодному молоці. Зачекайте годину, а потім виперіть з милом.

Вода з-під варених яєць і лимонний сік. Вода, що залишається після варіння яєць, містить багато кальцію, мінералу, що допомагає зберегти колір. Якщо на вашому одязі є принт, цей засіб чудово підійде, адже він не вплине на оригінальний колір. Видавіть сік із лимона та додайте його в миску з половиною літра води, що залишилася після варіння яєць. Замочіть одяг у засобі на 30 хв, а потім виперіть його в пральній машині.

Перекис водню і лимон. Ці два інгредієнти є поєднанням сполук, що ефективно виводять жовтизну та плями. Якщо змішати їх разом, вийде чудовий засіб, щоб зробити біле білішим. Видавіть сік з лимона та змішайте його в мисці зі склянкою перекису водню і двома склянками води. Додайте в пральну машину для ополіскування або просто замочіть одяг у цьому розчині.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x