Чому нам сняться жахи?

Чому нам сняться жахи?

Страшні сни часто «переслідують» багатьох людей. Найчастіше ці сни пояснюють тим, що у людини виникають неусвідомлені страхи та хвилювання. Підсвідомість, наче сама «малює» такі картинки.

Чому нам сняться жахи досліджували науковці з Оксфордського університету. У межах дослідницької вони роботи провели експеримент. У ньому взяли участь 847 осіб, які заповнили спеціальні анкети. У них респонденти відповіли на запитання про тривалість сну, нічні жахи, а також вживання алкогольних напоїв і стресових ситуацій. Вчені здивувалися результатами дослідження. Виявилося, що викликати страшні сни алкоголь та стрес не спроможні. Вчені з’ясували, що на людину негативно впливає тривалий сон (дев’ять і більше годин).

Страшні сни – корисні?
Несподівано, проте страшні сни допомагають нам впоратися зі стресом. Мозок сприймає кошмари як цілком реальні події, які після пробудження стають спогадами. Адже те, що вже відбулося, сприймати значно легше. Простіше – уві сні ми «репетируємо» ситуацію, що цілком може трапитися у реальному житті, щоб бути озброєним, якщо це станеться.

Три причини кошмару
Якщо справа дійшла до нічного кошмару, значить, внутрішній світ вимагає термінової уваги, в якій ви йому постійно відмовляєте. Постарайтеся згадати всі страхітливі образи – вони підкажуть, на яку сферу вашого життя варто звернути увагу.

Жахи уві сні, як правило, повторюються, коли їм не приділяють належної уваги. Як тільки ви знайдете в собі сміливість розшифрувати послання і вжити необхідних заходів, страшні сни припиняться.

Якщо нічні страхи стають особливо нав’язливими і турбують частіше, ніж раз на місяць – необхідно серйозно зайнятися своїм здоров’ям. Причому не завжди тільки психічним. Можливо, вам пора відвідати лікаря, щоб не запустити хворобу. Річ у тому, що психологічне і фізичне благополуччя тісно пов’язані між собою, тому сюжети в кошмарних снах можуть бути наслідком фізіологічної проблеми: астматики, наприклад, іноді бачать, що задихаються, – це може бути передвісником нападу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x