Мер Черкас доручив ефективніше використовувати кошти бюджету розвитку

Мер Черкас доручив ефективніше використовувати кошти бюджету розвитку

Фінансування із об’єктів бюджету розвитку, на які були виділені кошти, але вони не освоюються розпорядниками, буде переноситися на інші актуальні об’єкти. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської міської ради.

Увагу на існуючу проблему звернула директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган. За її словами, нині кошти бюджету розвитку освоюються неефективно. На кінець першого півріччя заплановано 99 млн грн асигнувань, які не замовляють розпорядники коштів. Найбільше таких асигнувань, які не використовуються розпорядниками (майже по 30 млн неосвоєних коштів) – у департаментів освіти, архітектури та містобудування, житлово-комунального комплексу.

Приміром, із 220 млн, запланованих у бюджеті на ремонт доріг, нині використано лише 20%. Неефективно використовуються і кошти, призначені для фінансування об’єктів, видатки на які у 2018 році проводяться за рахунок залишку субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток. Зокрема, не закуповуються комп’ютери для шкіл, не встановлюються спортивні майданчики, тощо.

Із огляду на озвучені факти, міський голова дав доручення покращити ефективність використання коштів бюджету розвитку:

– Якщо до кінця місяця не будуть вирішені дані питання, ми, за узгодженням із заступниками та членами виконавчого комітету, будемо знімати кошти і перенаправляти їх на інші, більш актуальні об’єкти, – зазначив Анатолій Бондаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x