Черкаському територіальному центру надання соціальних послуг – 30 років

Черкаському територіальному центру надання соціальних послуг – 30 років

30-річний ювілей нині відзначає Територіальний центр надання соціальних послуг у Черкасах. Із нагоди свята його працівники зібралися у залі будинку культури ім. Івана Кулика, підбили там підсумки та окреслили плани на майбутнє. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської міської ради.

Територіальний центр заснували в 1988 році на базі пансіонату для ветеранів війни та праці, щоб допомагати одиноким непрацездатним громадянам. Центр розпочинав свою діяльність із трьох соціальних працівників, на сьогодні ж їх кількість зросла до майже 160. Щодня вони допомагають близько шести тисячам жителям Черкас, до півтори тисячі з яких – навідуються вдома.

Як розповідає директор департаменту соціальної політики Олег Гудзенко, у терцентрі функціонує сім різних підрозділів. Це відділення визначення індивідуальних потреб у соціальних послугах; відділення соціальної допомоги вдома; відділення денного перебування №1 (що на вул. Пушкіна) та №2 (на вул. Гвардійській); відділення організації надання адресної натуральної допомоги; соціальної реабілітації дітей із інвалідністю, а ще – денного догляду дітей із інвалідністю.

– Ми опікуємося тими людьми, які є найбільш незахищеною верствою населення – це й пенсіонери, які не мають близьких, люди з інвалідністю, – розповідає Олег Іванович. – Ми йдемо в кожну домівку та надаємо їм ті послуги, яких вони потребують. Це можуть бути такі елементарні для нас речі, як приготування їжі, прання одягу, прибирання в квартирі, оплата комунальних платежів або ж, для прикладу, читання книги. Ми намагаємося зробити все, щоб ці люди не відчували себе одинокими.

За його словами, при терцентрі був створений Університет 3-го віку. Тут ті, хто на пенсії, може не тільки урізноманітнити власне життя, а й навчитися чомусь новому. Зокрема, для них працюють групи з вивчення комп’ютерної грамотності, іноземних мов, а ще – секції танців, співів, вишивання тощо.

Із ювілеєм колектиктив Територіального центру надання соціальних послуг привітав заступник міського голови Юрій Ботнар, який курує цю галузь. Він наголосив на тому, що докладатиме зусиль, аби міський бюджет мав «чітко запланований сегмент фінансування на соціальну політику».

– Більш ніж упевнений, що кожен із вас для тих шести тисяч людей, із якими ви щодня працюєте, став буквально рідною людиною. Справа, яку ви робите, надзвичайно благородна. Щиро дякую за вашу роботу, – сказав Юрій Андрійович та додав, що соціальна політика – це один із пріоритетів у роботі.

Із нагоди ювілею та за сумлінну роботу працівників терцентру відзначили грамотами, подяками міського голови та цінними подарунками.

Юрій Ботнар та директор департаменту Олег Гудзенко під час урочистого зібрання передали для територіального центру необхідну їм у роботі побутову техніку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x