Вирішення важливих питань на апаратній нараді

Вирішення важливих питань на апаратній нараді

6 червня 2018 року під керівництвом голови районної державної адміністрації Богдана Солошенка проведена апаратна нарада, в роботі якої взяли участь керівники відповідних управлінь та відділів райдержадміністрації.

На порядок денний виносилися питання:
1. Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 року.
2. Основні заходи, що будуть проводитись з 11 по 17 червня 2018 року.
3. Різне.

По першому питанню перед присутніми виступила завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Коваленко.

У своїй доповіді вона зазначила, що на виконання Закону України від 04.09.2008 № 375-VІ «Про оздоровлення та відпочинок дітей», рішення районної ради від 23.12.2016 № 14-2/VII «Про районну програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2017-2020 роки», розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації від 31.05.2018 № 382 «Про підготовку та проведення оздоровлення, відпочинку дітей, учнівської молоді влітку 2018 року», розпорядження Кам’янської районної державної адміністрації від 21.05.2018 № 150 «Про підготовку та проведення оздоровлення, відпочинку дітей, учнівської молоді влітку 2018 року» та з метою забезпечення ефективного оздоровлення та повноцінного відпочинку дітей, створення належних умов для освітньої, культурно-виховної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи, організації якісного медичного обслуговування і харчування дітей під час літніх канікул 2018 року відділом освіти райдержадміністрації, Кам’янським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області, Кам’янському районному сектору Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Черкаській області, сектором у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації проводилася відповідна підготовча робота.

21 березня та 19 квітня та 2018 року проведено засідання координаційної ради райдержадміністрації з питань оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей, учнівської молоді. 21 травня начальники (директори) пришкільних таборів району взяли участь у нараді з питань організації відпочинку, де представники органів та служб, причетних до відкриття дитячих таборів оздоровлення та відпочинку міста та району, розглядалися питання організації протипожежної та санітарної безпеки, наголошено на необхідності проведення якісної підготовки до роботи таборів та приведення їх у відповідність до санітарно-гігієнічних, протипожежних норм, виготовлення всієї, передбаченої законодавством, документації, проходження працівниками закладів інструктажу з техніки безпеки та обов’язкового проходження ними медичних оглядів. По відділу освіти райдержадміністрації було видано наказ від 23.05.2018 № 66 «Про підготовку та проведення оздоровлення, відпочинку дітей, учнівської молоді влітку 2018 року».

Комісією у складі працівників відділу освіти райдержадміністрації, Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області, Кам’янського районного сектору Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Черкаській області 22 травня цього року проводився об’їзд пришкільних таборів району з метою перевірки готовності їх до проведення відпочинку дітей в частині дотримання санітарно-епідемічного та протипожежного стану у закладах. За результатами об’їзду районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області в усі заклади були направлені пропозиції для усунення виявлених недоліків, які на початок діяльності таборів були виправлені. Протягом 29, 30, 31 травня керівникам закладів відпочинку було видано паспорти на їх діяльність.

У дитячих закладах оздоровлення та відпочинку організовано повноцінне якісне харчування дітей відповідно до норм, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (із змінами), меню погоджене начальником Кам’янського районного управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області. З метою здешевлення вартості харчування відділом освіти райдержадміністрації самостійно проводиться закупівля продуктів харчування для таборів.

У Кам’янській центральній районній лікарні було організовано належне медичне обстеження педагогічного персоналу, який залучений до роботи в дитячих таборах. При направленні дітей на оздоровлення та відпочинок їм забезпечується проходження безкоштовних медичних комісій.

Із 1 по 20 червня поточного року в Кам’янському районі розпочали роботу 9 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням, в яких діють загони для дітей 1-4 класів і категорійних дітей – 243 дитини та 3 мовні загони (Косарська ЗОШ, Лебедівська ЗОШ, Вербівська ЗОШ) – 52 дитини. Всього охоплено відпочинковими послугами 295 дітей (40,4% від загальної чисельності дітей шкільного віку за даними органів місцевого самоврядування – 730 осіб).

До фінансування цих таборів залучаються кошти з районного бюджету в розмірі 144,550 тис. грн. Вартість 1 дня харчування дитини складає 35 грн.

Планується оздоровити 21 категорійну дитину під час діяльності 1-ої зміни (з 24.06. по 14.07.18) позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Джерельце» за рахунок коштів з районного бюджету в розмірі 86,100 тис. грн. Вартість путівки в таборі становитиме 4 100 грн. Також, планується оздоровлення творчо обдарованих дітей під час 2-ої зміни (з 18.07. по 09.08.18).

Загалом на проведення оздоровчої кампанії в районному бюджеті передбачено 300 тис. грн.

Планується оздоровити 3-х дітей працівників закладів освіти в оздоровчому таборі «Мрія» м. Черкаси за кошти відділу освіти в сумі 7 500 тис. грн.

Оздоровчими послугами в районі буде охоплено 218 дітей, що становить 29,9 % від загальної чисельності дітей шкільного віку, з них категорійних – 96 дітей.

Протягом оздоровчої кампанії 2018 року в районі планується охопити оздоровчими та відпочинковими послугами 513 дітей, що становить 70, 3 % від загальної чисельності дітей шкільного віку.

За рахунок коштів з державного та обласного бюджетів, коштів профспілок організацій, установ та підприємств, батьківських коштів діти оздоровлюються в дитячих таборах, санаторіях області та за її межами.

На виконання наказів Міністерства соціальної політики України, управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації працівниками сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації проводиться направлення категорійних дітей на оздоровлення. Так, з 15 березня по 04 квітня 2018 року в ДП УДЦ «Молода гвардія» оздоровлено 3 категорійні дитини (2 – з багатодітної родини, 1 дитина-сирота); з 05 до 25 травня 2018 року в державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек» (м. Київ, Пуща–Водиця) оздоровлено 4 категорійні дитини (1 дитина, позбавлена батьківського піклування, 1 дитина з багатодітної малозабезпеченої родини, 1 дитина-інвалід, 1 талановита дитина (20 % вартості путівки). Наразі формуються списки категорійних дітей для оздоровлення в приватному підприємстві «Фортеця-Тур», (Одеська обл., м. Білгород-Дністровський, смт Сергіївка) в кількості 17 осіб.

Через центральну районну лікарню станом на 01.06.2018 року з району на санаторно-курортне лікування у дитячі санаторії області та за її межі направлено 10 дітей різних категорій.

Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x