Запобіжні заходи, обрані судом для черкаських посадовців, оскаржуватиме прокуратура

Запобіжні заходи, обрані судом для черкаських посадовців, оскаржуватиме прокуратура

У понеділок, 11.06.2018, у Придніпровському районному суді м. Черкаси розглято клопотання прокуратури Черкаської області про обрання посадовим особам Черкаської міської ради, які підозрюються в розтраті більш як 3 млн. грн. бюджетних коштів, тобто вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби прокуратури Черкаської області.

Слідчим суддею заступнику міського голови обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, заступнику начальника одного з департаментів Черкаської міської ради – внесення застави в розмірі 149 тис. 500 грн.

Нагадаємо, що вказані вище посадові особи підозрюються в розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Слідством установлено, що в 2017 році вони від імені департаменту освіти та гуманітарної політики міської ради уклали договори поставки товару, а в подальшому достовірно знаючи, що обумовлений товар не закуплявся та не постачався, а отже, умови договору в дійсності не виконано, підписали акти прийому-передачі майна та договори про передачу товару на зберігання, внаслідок чого за нібито надані послуги підприємцю з бюджету перераховано більш як 3 млн. 260 тис. грн.

Займаючи принципову позицію та зважаючи на те, що прокуратура зверталася до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді застави на суму, яка б покривала розмір завданих збитків, прокурором у кримінальному провадженні на вказані судові рішення готуються апеляційні скарги.

Одночасно повідомляємо, що наразі в суді триває розгляд клопотань прокуратури про відсторонення підозрюваних від займаних посад, а також обрання запобіжних заходів іншим учасникам злочинної змови, а саме приватному підприємцю та її чоловіку, які сприяли вчиненню злочину.

На цей час досудове розслідування триває, прокуратурою області вживаються заходи щодо дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення та притягнення винних осіб до відповідальності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x