На Маньківщині пожежники перевірили 12 церков

На Маньківщині пожежники перевірили 12 церков

Співробітники Маньківського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області 14 квітня провели рейдову перевірку стану пожежної безпеки ряду культових споруд району. Під час рейду рятувальники звернули особливу увагу на виконання заходів безпеки при користуванні відкритим вогнем, свічками, наявність у будівлях вогнегасників, знаків пожежної безпеки, стан утримання електрогосподарства та приладів опалення, шляхів евакуації прихожан, протипожежного водопостачання та сигналізації. Про це повідомили в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

– Усі 12 храмів, у яких проходила перевірка, оснащені вогнегасниками, проте існують і недоліки, які необхідно усунути до Великодня – у жодній церкві не була проведена протипожежна обробка дерев’яних конструкцій, великі культові споруди не оснащені пожежною сигналізацією. Наші працівники вказують священикам та служителям церкви на наявні недоліки у системі протипожежного захисту, розповідають про їх небезпеку та шляхи усунення, – коментує начальник Маньківського РС Управління ДСНС у Черкаській області Наталя Іванова.

Також настоятелям церков було роз’яснено порядок дій на випадок виникнення пожежі та вручено відповідні пам’ятки, в яких відображені всі основні питання пожежної безпеки в храмах. Аналогічні рейдові перевірки напередодні Пасхальних свят рятувальники проведуть у кожному храмі області. В дні святкування Великодня в усіх релігійних спорудах будуть перебувати спеціальні патрулі, а всі пожежно-рятувальні підрозділи, добровільні пожежні дружини, волонтери працюватимуть в режимі підвищеної готовності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x