Сезон дитячого оздоровлення

Сезон дитячого оздоровлення

Щороку літо приносить безліч надій, мрій і бажань дітям і одну, але досить потужну проблему їхнім батькам. Кожна родина воліє якомога більше уваги приділити забезпеченню нормального розвитку й оздоровленню дітей. Тож, не дивно, що проблема літнього відпочинку юних черкащан є завжди важливою для їхніх батьків, а нині ще й надзвичайно актуальною.

– Відколи моя старшенька почала ходити в школу, щороку в цей час у нас постає одне й те ж запитання: де оздоровити дитину, – розповідає Ірина Михайлівна з Черкас. – Спочатку, доки мати жила в селі, було простіше. Потім стареньку довелося забрати, а хату продати. Тепер от викручуємося, як можемо. Торік Оксанка відпочивала в одному з таборів під Черкасами. Сподобалося дуже. Було море вражень, знайшла багато друзів. Цього ж року поки залишається вдома. По-перше, ціна як для нашої родини, де працює лише чоловік, трохи кусається, а по-друге, страшнувато якось. Особливо після всіх цих історій із отруєнням дітей і трагедією, що сталася в Одесі. А меншенького відправили в пришкільний табір. Зранку пішов, увечері прийшов. І ціна нормальна, і дома не сидить. Хоч трохи очі від планшета відпочинуть.
Проблема літнього оздоровлення дітей залишається актуальною для багатьох родин. Мережа дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області, які надаватимуть оздоровчі послуги влітку 2018 року налічує 16 закладів різної форми власності. Вартість путівки в закладах приблизно однакова і залежить від тривалості перебування. Наприклад, дитячий табір при дочірньому підприємстві санаторій «Україна» пропонує 14-денний відпочинок за 4 830 грн. За перебування в дитячому оздоровчому таборі «Гайдарівець» або в козацькому дитячому таборі відпочинку «Дахнівська січ» протягом 18 днів доведеться заплатити 6 300 грн. А за 21-денне оздоровлення в ТОВ «Журавлик 2017» – 7 560. До речі, з повним так би мовити прайсом послуг та контактами закладів можна ознайомитися на сайті управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА.
– Послугами з відпочинку заплановано охопити 56 тисяч дітей. Ще 27 тисяч школярів, а це 23 %, – оздоровлять. Крім того, послугами оздоровлення та відпочинку заплановано охопити майже 49 тисяч дітей пільгових категорій. Зокрема, 1,5 тисячі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1,8 тисячі дітей-інвалідів. Майже 13 тисяч дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, понад 6,5 тисячі обдарованих дітей та інші, – відзначив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський. – Водночас цього року планують охопити послугами з оздоровлення та відпочинку 930 дітей внутрішньо переміщених осіб, 50 дітей батьків, які загинули в зоні проведення АТО.
У районах дитяча оздоровча кампанія вже йде повним ходом, наприклад Кам\’янщина.
– Із 1 по 20 червня поточного року в Кам’янському районі розпочали роботу 9 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням, в яких діють загони для дітей 1–4 класів і категорійних дітей – 243 дитини та 3 мовні загони (Косарська ЗОШ, Лебедівська ЗОШ, Вербівська ЗОШ) – 52 дитини. Усього охоплено відпочинковими послугами 295 дітей (40,4 % від загальної чисельності дітей шкільного віку за даними органів місцевого самоврядування – 730 осіб), – зазначила завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Кам’янської райдержадміністрації Ірина Коваленко. – До фінансування цих таборів залучаються кошти з районного бюджету в розмірі 144 тис. грн. Загалом на проведення оздоровчої кампанії в районному бюджеті передбачено 300,0 тис. грн. Оздоровчими послугами в районі буде охоплено 218 дітей, що становить 29,9 % від загальної чисельності дітей шкільного віку, з них категорійних – 96 дітей. Протягом оздоровчої кампанії 2018 року в районі планується охопити оздоровчими та відпочинковими послугами 513 дітей, що становить 70,3 % від загальної чисельності дітей шкільного віку.

Владислав Бедринець, Ірина Скорик

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x