Народний календар городніх робіт (15-30 червня)

Народний календар городніх робіт (15-30 червня)

* 14–16 червня – сприятливий період, щоб садити цибулю-порей, латук, фенхель, полуницю, кріп і петрушку. Посійте насіння огірків, квасолі, сочевиці, капусти, кропу і шпинату.
* 16 червня. У ніч з Лук’яна Вітряка на Митрофана Гнойовика (16-17) придивляються, звідки дме вітер. З півдня – буде хороший урожай, з північного заходу – готуйтеся до сирого літа, а зі сходу – рослин не обійдуть хвороби.
* 17–18 червня – краще нічого не садити. Можете прополоти бур’ян або позбутися шкідників.
* 18 червня – Дорофія. Починаються найкоротші, горобині ночі. Якщо погода тепла і ясна – зерно буде велике.
* 19–22 червня – дуже гарний час, щоб сіяти віоли, незабудки, маргаритки та інші дворічники. Можна сіяти цвітну капусту.
* 20 червня. Якщо гримів грім – очікувати довгої негоди, а якщо він до того ж переходив з місця на місце – це віщувало град і холод.
* 23–25 червня – найсприятливіший період для удобрення землі та поливу рослин. Посійте горох, огірки і квасолю. Посадіть розсаду перцю і томатів.
* 24 червня – Варфоломія і Варвари. З цього часу починає коротшати день. Варфоломій і Варвара дня украли, а до ночі доточили.
* 25 червня – Онуфрія. Це останній термін посівів гречки. До Онуфрія закінчували першу косовицю сіна. На Онуфрія рясні роси – на добрий врожай.
* 26–28 червня – рекомендовано сіяти багаторічну цибулю, садити редьку, картоплю та ріпу. Висадіть розсаду огірків щоб мати ще один урожай.
* 27 червня, Єлисей Гречкосій. Якщо зарядить дощ на Єлисея, це віщує ще довгих сім тижнів сирої погоди.
* 29–30 червня – нічого не садіть і не сійте. Приділіть час для боротьби зі шкідниками і просапайте томати.
* 30 червня. Вечірня веселка – на гарну погоду. Багряний захід обіцяє сильний вітер і негоду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x