Підведено підсумки операції «Нерест — 2018» на Черкащині

Підведено підсумки операції «Нерест — 2018» на Черкащині

У період весняно-літнього нерестового періоду 2018 року спеціалістами Державної екологічної інспекції у Черкаській області спільно з працівниками Національної поліції, представниками громадських організацій екологічного спрямування та громадськими інспекторами з охорони довкілля Черкаської області проведено 58 природоохоронних рейдів, спрямованих на виявлення порушень правил рибальства на водних об’єктах області, в тому числі на територіях природно-заповідного фонду, а також на місцях реалізації водних живих ресурсів. Повідомляють в прес-службі ЧОДА.
Основна увага при проведенні рейдів була приділена виявленню порушень на територіях природно-заповідного фонду, а саме Липівського орнітологічного заказника загальнодержавного значення, Національного природного парку «Нижньосульський», Роського іхтіологічного заказника, Канівського природного заповідника.
У ході проведених заходів виявлено 61 порушення, до адміністративної відповідальності притягнуто 25 громадян, 11 матеріалів направлено до суду. За чотирма матеріалами відкрито кримінальні провадження. Сума накладених штрафів складає понад 2 000 гривень. Збитки, завдані рибному господарству, становлять понад 25 000 гривень.
Вилучено та передано до рибоприймального пункту майже 500 кілограмів незаконно добутих водних живих ресурсів, кошти за які перераховано до державного бюджету. Також виявлено та вилучено 214 знарядь лову — 180 сіток загальною довжиною 9140 метрів та 34 ятери, які в подальшому будуть знищені

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x