300 малюнків для черкаських рятувальників зробили діти

300 малюнків для черкаських рятувальників зробили діти

Обласний конкурс дитячого малюнку та робіт декоративно-прикладної творчості на протипожежну тематику днями завершився в Черкасах. На конкурс з усієї області надійшла рекордна кількість робіт, понад 300, серед яких безліч технік та творчих напрямків: малюнки, батік, вишивка, аплікація, в’язання, випалювання по дереву, різноманітні іграшки, картини із пластиліну та солоного тіста і навіть саморобний годинник «Час безпеки» із старих вінілових дисків, на яких зображено пожежне авто. Про це «Нова Доба» дізналася в управління ДСНС України в Черкаській області.

Експертне журі, до складу якого увійшли художники, дизайнери, фахівці обласної держслужби з надзвичайних ситуацій, обласне правління ДПТ України та представники обласного Товариства Червоного Хреста, визначило переможців у трьох вікових категоріях. Тепер роботи талановитих черкаських школярів «помандрують» у Київ на заключний Всеукраїнський етап Конкурсу.

– Ми проводимо цей конкурс уже багато років поспіль, проте щороку дивуємося безмежній фантазії та таланту дітей. Роботи, які цього року надійшли на обласний етап конкурсу, були виконані у різноманітних техніках та відрізнялись багатством сюжетів, авторського задуму і творчого втілення. Такі конкурси мають подвійну мету – діти не лише творчо розвиваються, а й пропагують правила пожежної безпеки. Найменші конкурсанти (а вік учасників від 6 до 18 років), можливо, вперше задумуються над життєво необхідними правилами. Водночас, діти постійно надихають нас на нові проекти, – розповідає речник начальника Управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x