Зроблено ще один крок для відродження аеропорту Черокас

Зроблено ще один крок для відродження аеропорту Черокас

Депутати міської ради проголосували за звільнення від сплати земельного податку комунального підприємства «Аеропорт Черкаси». Інформують в прес-службі Черкаської міської ради.

За це висловилося 22 обранці під час внесення змін до свого минулорічного рішення «Про затвердження Положень та ставок місцевих податків і зборів на території міста Черкаси».

Як прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко, такий крок стане ще одним поштовхом для подальшого відродження черкаського аеропорту.

У цьому запевнив депутатів і очільник обласної ради Олександр Вельбівець. Він розповів, що на відновлення злітно-посадкової смуги цього року передбачили 130 млн грн, 2,5 млн грн – на проведення ремонту безпосередньо в приміщенні аеровокзалу. Ще 4 млн грн планують спрямувати на облаштування каналізаційних мереж цього комунального підприємства.

– Ваше рішення, в тому числі, дозволить підприємству повернутися до роботи за основним видом діяльності, – говорить він. – Обласна влада, зі свого боку, вже здійснила й продовжує здійснювати низку необхідних для цього заходів.

Водночас, як зазначив директор комунального підприємства Іван Далібожак, їхні фахівці працюють і над розширенням злітної смуги.

У результаті обговорення депутати проголосували за те, аби звільнити «комунальні підприємства та земельні ділянки, на яких розміщені аеродроми, будівлі та споруди для експлуатації та обслуговування повітряного транспорту» від сплати податку. Таким підприємством, відповідно, і є «Черкаський аеропорт».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x