Лікуємо сонячні опіки

Лікуємо сонячні опіки

Ніхто не застрахований від сонячного опіку, тому краще заздалегідь подбати про свою шкіру та дізнатися, якими засобами можна полегшити біль при цьому стані.

Сонячні опіки можуть бути двох ступенів. Перший – менш болючий. При другому – на шкірі з’являються пухирі, наповнені рідиною. У цьому випадку відбувається пошкодження клітин ДНК, яке навіть може провокувати появу ракових клітин в організмі.
Люди зі світлою шкірою найбільше схильні до отримання сонячних опіків. Їм достатньо 20–30 хвилин перебування під прямими сонячними променями, і вони можуть отримати опіки другого ступеню.

Симптоми сонячного опіку
Почервоніння шкіри, жар, лихоманка, набряклість із болючим супроводом і високою температурою тіла, через деякий час з’являються пухирі.

Що робити при сонячних опіках?
Сховайтеся у тінь. Якщо шкіра не сильно постраждала, достатньо прийняти холодний душ. Після душу необхідно використати аптечні препарати, що допомагають зменшити запалення.
Ні в якому разі не треба змащувати шкіру салом, спиртом, олією та одеколоном. Це може лише нашкодити й уповільнити загоєння опіку.
Уникайте сонячних променів, поки опіки загоюються, навіть якщо ви використовуєте сонцезахисні креми та лосьйони.

Якими засобами лікувати сонячний опік?
Гель та сік алое вера, пантенол, біпантен, кефір, огіркова кашка, трав’яний настій із календули або ромашки, заварка чорного чаю.
Щоб заспокоїти загоєння ран, надягайте одяг із натуральних тканин, пийте більше води, так як опіки призводять до зневоднення організму. Приймайте протизапальні препарати.
У людей із такими опіками можуть розвинутися шокові стани, оскільки в організмі знижується приплив крові до життєво важливих органів. При серйозних опіках негайно звертайтеся до лікаря.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x