Як привчити дітей їсти більше овочів

Як привчити дітей їсти більше овочів

Овочі є основним елементом у збалансованому харчуванні малюка, адже покращують травлення і забезпечують організм усіма необхідними вітамінами та мінералами. Проте чимало дітей зовсім не хочуть їх їсти. Як же допомогти дітям полюбити овочі?

Приготуйте їжу і споживайте її разом за одним столом
Важливо, щоб дорослі ділилися їжею із дітьми та підлітками за столом під час прийому їжі. Це дає батькам можливість поговорити зі своїми дітьми про цілу низку речей, у тому числі про харчування. Станьте прикладом: їжте овочі й розповідайте про їхню користь.

Подайте фрукти красиво і весело

Правило багатьох виховательок, мам і бабусь – «не грайся з їжею» – має залишитися у далекому минулому. Дітям потрібно гратися з їжею. Якщо запропонувати дитині з 4 до 7 років на вибір дві тарілки з нарізаними фруктами – просто розкладеними або у вигляді величезного фруктового їжачка (з шашличками, шпажками, виноградинами-очима тощо) – вона з’їсть у два рази більше фруктів із «веселої» тарілки.

Пустіть дітей у город
Вони куди охочіше їдять овочі, якщо беруть участь у їхньому вирощуванні. Якщо залучити дитину до процесу вирощування цибулі в банці, зелені на підвіконні, або взяти з собою у теплицю на екскурсію – допомогти полити огірок, овочі її зацікавлять ще більше.

Спробуйте знайти причину
Є п’ять головних причин, через які діти відмовляються від тих чи інших продуктів: порушений режим дня, занадто багато їжі, відволікаючі фактори, несмачні страви, боязнь нового.

Демонструйте мультфільми та фотографії
Якщо мультиплікаційні герої поїдають шпинат і стежать за собою, діти пробують нові види овочів і пишатимуться тим, що їли на обід здорову їжу. Це підтвердили дослідження у дитячих таборах, де вихователі та вчені готували разом із дітьми, показували мультики і влаштовувати дегустації.

Давайте дітям овочі, коли вони дійсно голодні

Перед обідом дитина з’їсть морквину з більшою радістю, ніж після супу – і потім краще «поставиться» до броколі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x