Хто з депутатів Черкаської міськради «приховав» деяку інформацію у деклараціях?

Хто з депутатів Черкаської міськради «приховав» деяку інформацію у деклараціях?

Представники Черкаської обласної організації Комітету виборців України сьогодні на прес-конференції у готелі «Апельсин» презентували результати моніторингу декларування майна, доходів та врегулювання конфлікту інтересів депутатами Черкаської міської ради. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Як повідомили на заході, під час здійснення моніторингу був створений реєстр приватних інтересів депутатів. Він став незамінним помічником для подальшого аналізу електронних декларацій та виявлення ситуацій конфлікту інтересів.

Співставлення відомостей із відкритих джерел зі змістом декларацій свідчить про те, що не всі депутати подали повні декларації.

– Ми змогли встановити факти, що деякі депутати іноді не повністю заповнюють декларації, вказують недостовірні факти, не заявляють про конфлікт інтересів. Усі виявлені факти при аналізі торік і на початку цього року ми надіслали одеським юристам. У результаті після відповідного детального аналізу було складено вісім заяв. Ми не знайшли порушення, а знайшли натяки на порушення. Проте висновки, чи є це свідомим приховуванням інформації або «пробілами» в декларації, може зробити лише НАЗК, – зауважує активістка ЧОО КВУ Алла Юрковська.

Через це було підготоване звернення до НАЗК із проханням провести перевірку повноти та достовірності складення декларацій за 2016 рік таких депутатів: Олексій Мельник, Володимир Бурячинський, Олександр Радуцький, Руслан Лола, Олександр Дишлюк, Руслан Зоря, Роман Діскант та Сергій Тищенко.

За словами пані Алли, найбільшу кількість «пропусків» у своїй декларації має Сергій Тищенко. Олександр Радуцький та Руслан Зоря «забули» вказати, що вони є керівниками громадських організацій. Руслан Лола і Роман Діскант не вказали, що володіють майном – транспортним засобом та земельними ділянками на Черкащині. Четверо депутатів (Бурячинський, Мельник, Тищенко, Дишлюк) не вказали, що є кінцевими бенефіціарами певних підприємств.

Наразі отримано відповіді на подання, що стосуються депутатів Зорі та Лоли. Триває перевірка викладених фактів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x