У Черкасах рятувальники провели масштабну акцію «Ми за безпечне літо»!

У Черкасах рятувальники провели масштабну акцію «Ми за безпечне літо»!

З настанням спекотної сонячної погоди все більше громадян для свого відпочинку обирають узбережжя річок, ставків, водосховищ. Проте, попри позитивний та оздоровчий ефект такого відпочинку, нажаль останнім часом істотно збільшилася кількість надзвичайних подій на водних об‘єктах, що виникають через нехтування громадянами елементарних правил безпеки для відпочинку коло води. Повідомляють в прес-службі УДСНС України в Черкаській області.
У цьому році на водних об’єктах області сталося 40 пригод, внаслідок яких 30 осіб загинули, 25 вдалося врятувати.
Одним із найбільш ефективних напрямків, який активно використовують рятувальники з метою попередження виникнення трагічних випадків на водних об’єктах, та навчання населення правил безпеки залишається проведення співробітниками ДСНС профілактичних рейдів місцями масового відпочинку громадян.
22 червня, таку масштабну інформаційно-роз`яснювальну акцію «Ми за безпечне літо»! Управління ДСНС у Черкаській області провело на двох популярних пляжах міста «Пушкінський» та «Живчик».
Акція рятувальників складалася із кількох важливих заходів.
Завдяки участі в ній фахівців Черкаського міськрайонного відділу Управління, міської комунальної рятувальної служби, медичних працівників, психологів та представники засобів масової інформації вдалось із залученням громадян, які у цей сонячний ранок перебували на березі Дніпра, привернути увагу відпочивальників до існуючих небезпек під час відпочинку коло води та навчити громадян правильним діям на випадок виникнення надзвичайної ситуації пов‘язаної із водою.
Просто на очах у людей рятувальники продемонстрували яким чином діє мобільний водний патруль, як він контролює акваторії та відслідковує плавців, що порушують правила безпеки. На одному з прикладів було продемонстровано дії рятувальників щодо пошуку евакуації та транспортування потерпілого на берег. Важливою частиною цього заходу став медичний етап, під час якого медичний працівник на волонтерах та спеціальному манекені продемонстрував основні дії щодо надання першої та реанімаційної допомоги потерпілому. Приємно, що багато людей не лише уважно дослухалися до порад, а й активно брали участь у практичному відпрацюванні невідкладної медичної допомоги, техніці непрямого масажу серця, проведення штучного дихання.
Не залишилися поза увагою лікаря що спілкувався із відпочивальниками й інші загрози літа, теплові та сонячні удари.
«Завдяки рятувальникам, які провели таку пізнавальну акцію я зміг поновити свої знання з правил надання допомоги потопаючому, які через тривалу відсутність практики трохи забув, все відбувалося досить динамічно, цікаво та змістовно», – дякує фахівцям ДСНС черкащанин Максим.
Несподівано велику увагу привернули практичні вправи екстремальних психологів Управління, які працюючи із різними віковими групами громадян просто неба на березі навчали людей опановувати свій психологічний стан, зберігати спокій та ефективно діяти у випадку загрози виникнення надзвичайної події.
Особливу увагу під час заходу було приділено найменшим відпочивальникам, які із радістю відгукнулися на пропозицію взяти участь у навчальній вікторині під назвою «Ми за безпечне літо».
«Головне правило для спокійного та безпечного відпочинку на водоймах, – обирати місця, які відповідають основним правилам безпеки, зокрема рятувальним постом та буями. Черкаська берегова смуга на 12 кілометрів протяжності, має 6 місць відпочинку, проте лише чотири з них відповідають заявленим вимогам і відповідно мають сертифікат пляжу», – зауважив начальник Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Андрій Хижняк.
Як показав рейд багато містян непогано знають правила безпечного відпочинку, проте як показує досвід, більшість громадян у повсякденному житті часто недотримуються отриманих знань, чим наражають себе на небезпеку.
Традиційна профілактична акція «Ми за безпечне літо» продовжує свою ходу усіма районами області і триватиме аж до завершення пляжного сезону.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x