Черкащанки вибороли перемогу на гончарському фестивалі (ФОТО)

Черкащанки вибороли перемогу на гончарському фестивалі (ФОТО)

Талановиті черкащанки вибороли перемогу на Міжнародному молодіжному гончарському фестивалі. Повідомляють у прес-службі Черкаської міської ради.

Насиченими та плідними були десять днів перебування у творчих майстернях Державної спеціалізованої художньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Колегіум мистецтв у Опішні» для талановитих вихованок відділу декоративно-прикладної творчості позашкільного навчального закладу «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міської ради.
Черкащанки вибороли перемогу на гончарському фестивалі (ФОТО)
Оля Бараннік, Маша Кутова та Катя Заріцька взяли активну участь у Міжнародному молодіжному гончарському фестивалі, що відбувся у смт. Опішне Полтавської області. Дівчата привезли до рідного міста низку призових нагород.
Черкащанки вибороли перемогу на гончарському фестивалі (ФОТО)
Фестиваль проводиться з метою залучення до заняття гончарством та до вивчення історико-мистецьких досягнень гончарства учнів, молоді; розвитку традицій гончарства, популяризації дитячої художньої творчості. Організатори – Міністерство культури України, Державна спеціалізована художня школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Колегіум мистецтв у Опішні» імені Василя Кричевського, управління культури та відділ у справах сім’ї та молоді Полтавської обласної державної адміністрації, Інститут керамології – відділення Інституту народознавства НАН України, Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному.
Черкащанки вибороли перемогу на гончарському фестивалі (ФОТО)
Мистецький захід проходить у два етапи. На першому етапі – Конкурсі художніх творів, який триває з січня по квітень, учасники надсилають роботи з глини та інших матеріалів за номінаціями: «кераміка», «інші види декоративно-ужиткового мистецтва» (вишивка, різьблення, ткацтво, розпис, народний живопис) та «образотворче мистецтво» (графіка, акварель, живопис, скульптура). Творчі роботи оцінюються компетентним журі, до складу якого входять провідні мистці, мистецтвознавці, діячі науки і культури. На другому етапі проходить творчий практикум, на якому переможці І-го етапу працюють у майстернях під керівництвом художників і народних майстрів. Учасники виготовляють художні твори в тій номінації, у якій отримали перемогу на І-му етапі Конкурсу. За підсумками їхньої кропіткої роботи Журі визначає абсолютних переможців Фестивалю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x