Понад 5 тисяч молодих людей на Черкащині знайшли роботу (СТАТИСТИКА)

Понад 5 тисяч молодих людей на Черкащині знайшли роботу (СТАТИСТИКА)

Станом на 1 червня 2018 року кількість осіб із числа молоді, які мали статус безробітного становила 4,9 тис. осіб, що на 14,6 % менше, ніж на відповідну дату минулого року. Допомогу по безробіттю отримували 3,7 тис. осіб, що на 12,9 % менше ніж на відповідну дату минулого року. Протягом січня – травня статус безробітного мали 10 776 осіб з числа молоді (33 % загальної кількості безробітних). Допомогу з безробіття отримували 3,7 тис. молодих осіб. За сприянням обласної служби зайнятості знайшли роботу 5 546 молодих громадян, зокрема, кожен другий з них був працевлаштований оперативно до набуття статусу безробітного. Про це «Новій Добі» стало відомо з прес-служби Черкаської ОДА.

Серед безробітних у віці до 35 років, 86,4 % до реєстрації у службі зайнятості мали професійний досвід. Із них 40 % раніше займали посади службовців; 46,4 % – займали робітничі місця. Решта громадян належали до осіб без професії або таких, що займали місця, які не потребують спеціальної підготовки.

Понад 5 тисяч молодих людей на Черкащині знайшли роботу (СТАТИСТИКА)

Усього протягом січня–травня поточного року статус безробітного мали 300 випускників, із них: 259 осіб випускники вищих навчальних закладів та 41 особа випускники професійно-технічних навчальних закладів. Протягом січня – травня 2018 року кількість випускників, що звернулись до Черкаської обласної служби зайнятості становила 137 осіб (у т. ч. 118 осіб випускники вищих навчальних закладів та 19 – випускники професійно-технічних навчальних закладів).

Серед випускників ВНЗ третина навчалася у галузі соціальних наук, бізнесу та права, 16 % отримали освіту у галузі охорони здоров’я та освіти, 14 % – гуманітарні науки та мистецтво, 13 % – мали інженерну спеціальність, 5 % – вивчали природничі науки.

Серед випускників ПТНЗ 36 % становлять робітники з обслуговування устаткування та машин, 21 % – кваліфіковані робітники з інструментом, 41 % – спеціалісти та працівники сфери торгівлі та послуг.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x