Черкаський аеропорт позбавили пільг

Черкаський аеропорт позбавили пільг

Черкаська міська рада позбавила Комунальне підприємство «Аеропорт Черкаси» надання пільг по сплаті земельного податку в 2014 році. Таке рішення було прийнято на останній сесії. Про це «Нова Доба» дізналася в міськвиконкомі.

Директор аеропорту Олена Качуріна намагалася переконати депутатів у тому, що таке рішення остаточно знищить аеропорт:

– Об’єкт стратегічний, займає велику площу, але він несе на собі величезний багаж боргів, – повідомила Олена Леонідівна. – Раніше він був у підпорядкуванні міста, зараз – області. Розроблено програму погашення боргів по заробітній платі з 2000 року. В цьому році витримати таке навантаження з плати податку аеропорт не зможе. Зараз підприємство виживає й охороняється за рахунок того, що воно – стратегічний об’єкт, який Державіаслужба і Міноборони використовують у своїх програмах. Зараз аеропорт у плачевному стані. Щоб відродити його діяльність і сплачувати всі податки, потрібно відновлювати основну діяльність, тобто регулярні рейси. Вони можливі тільки з заходом лоу-кост авіакомпаній. Зараз – ера відновлення малої авіації. На жаль, останні події в Україні призупинили цей процес. Але є надія на його відновлення.

Але ці слова особливо не вплинули на депутатів. І хоча в.о. міського голови Віктор Білоусов переконував що пільгу потрібно залишити, адже в разі її скасування отримати будь-які кошти з підприємства, яке не працює, все одно буде неможливо, народні обранці вирішили пільгу скасувати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x