У Черкасах відкрили меморіальні знаки трьом видатним діячам культури

У Черкасах відкрили меморіальні знаки трьом видатним діячам культури

26 червня на фасаді Черкаської обласної філармонії урочисто відкрили меморіальні знаки митцям, які своєю творчістю прославилися на всю Україну. А саме, Герою України, народній артистці України, Лауреату Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка Раїсі Кириченко; народному артисту України, композитору Анатолію Пашкевичу; українському поету і письменнику Миколі Негоді. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської ОДА.

У Черкасах відкрили меморіальні знаки трьом видатним діячам культури

Усіх трьох митців на Черкащині з’єднала пісня. Раїса Кириченко відома своїм виконанням улюбленої багатьма пісні «Степом, степом», слова для якої написав Микола Негода, а музику – Анатолій Пашкевич. Саме він, працюючи керівником Черкаського хору, у січні 1968 року запросив до колективу Раїсу Кириченко. А 1983 року за сприяння Раїси Кириченко при Черкаській обласній філармонії було створено ансамбль народної музики «Росава», і вона стала його солісткою.

На урочистості з нагоди відкриття меморіальних знаків завітали представники обласної та міської влади.

– Сьогодні непересічна подія. Адже ці великі творчі особистості принесли черкаському краю пісенну, культурну і співочу славу, – зазначив заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль.

– Завдяки демократичній владі, яка сьогодні є в області, в місті і в державі, ми маємо можливість повернути українцям українське. Ми маємо нарешті звернути увагу на ті імена, які шанують у кожній сім’ї. Я радію з того, що в минулому році топонімічна комісія ухвалила рішення, і в нас у Черкасах є вулиця Раїси Кириченко. Нам є, до чого прагнути далі, і куди рости. Нам потрібно ще більше вшановувати наших великих українців. Але я щасливий з того, що ми таки рушили і обрали правильний напрямок, – підкреслив заступник міського голови Черкас Ігор Волошин.

Авторами меморіальних знаків є голова обласного відділення Національної спілки Художників України Іван Фізер, член національної спілки художників України Віктор Крючков, лауреат національної премії ім.Тараса Шевченка Сергій Фурсенко та народний архітектор України Василь Дмитренко. Під час урочистого відкриття Івана Фізера нагородили ювілейною відзнакою «200 років з Дня народження Тараса Шевченка».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x